Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

"Έδεσε" στο Θερμαϊκό το μεγαλύτερο κρουαζερόπλοιο του κόσμου

Μία ολόκληρη πλωτή πολιτεία με 3.800 επιβάτες
Μία ολόκληρη πλωτή πολιτεία, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου Costa Pacifica, έρριξε το πρωϊ άγκυρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας στην πόλη 3.800 τουρίστες. Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο έφτασε στις 8 το πρωί από Κωνσταντινούπολη και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα.

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ετοίμασαν υποδοχή με πλήθος… δώρων για τους επισκέπτες, στους οποίους διανεμήθηκαν τουριστικός χάρτης της πόλης, τον οποίο εκδίδει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εκπτωτική κάρτα Agora Bonus Card, με λίστα επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Σύστημα, παραδοσιακό ατομικό γλυκό-παστέλι και αναμνηστικό σουβενίρ της Θεσσαλονίκης (μαγνητάκια και κονκάρδες)
Με την ευκαιρία αυτή, φορείς της πόλης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην χάσει η Θεσσαλονίκη την ευκαιρία προβολής που της δίνεται, καλώντας τους υπαλλήλους στο λιμάνι να «φορέσουν» το καλύτερο χαμόγελό τους και να φροντίσουν για την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, έτσι ώστε οι 3.800 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica να καταφέρουν να βγουν έγκαιρα στη στεριά.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο, έχει χρόνια να έρθει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ύστερα από την επεισοδιακή αποχώρηση του κολοσσιαίου κρουαζιερόπλοιου «Navigator of the Seas» της Royal Caribenan Cruises.
Τότε, από τους 3.500 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου είχαν κατέβει στη Θεσσαλονίκη μόνο οι μισοί, προκειμένου να αποφύγουν την εκτεταμένη γραφειοκρατία, από πλευράς υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος.
Το Costa Pacifica κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 8 το πρωί από την Κωνσταντινούπολη και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για το Βόλο.
Οι περισσότεροι επιβάτες του είναι Ευρωπαίοι και τους επιβάτες περίμεναν 20 λεωφορεία, προκειμένου να ξεναγηθούν στη «Νύφη του Θερμαϊκού».

«Ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην αποτύχουμε πάλι, γιατί η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη πάει κάθε χρόνο και χειρότερα και εάν δεν την βοηθήσουμε, δεν αποκλείεται και να σβήσει» υπογράμμισαν τουριστικοί πράκτορες, καλώντας τους αρμόδιους στο λιμάνι να είναι ιδιαίτερα γρήγοροι και εξυπηρετικοί, ώστε το κρουαζιερόπλοιο «να μας ξανάρθει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.