Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αποκάλυψη: "Έτσι λειτουργούν τα τάγματα εφόδου της Χ.Α."

Ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια δίνει πρώην μέλος της. Δηλώνει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. 

Το πρώην μέλος της ΧΑ αποκαλύπτει ποιος είναι ο καθοδηγητής της ομάδας και ποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενημερώνεται για κάθε κίνηση, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» από τον αρχηγό.


Στη συνέντευξη που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ότι το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και υπό την εποπτεία του βουλευτή της ΧΑ Ι.Λαγού.

«Ο Γ.Πατέλης μάς έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για να την "πέσουμε" σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός» υποστηρίζει το πρώην μέλος της ΧΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία.

Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι «μιλημένοι», καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να «καθαρίσει» για όσους πιαστούν στα «πράσα».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες».

Σχετικά με την κινητοποίηση που έγινε εκ μέρους των μελών της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ και ερωτηθείς ποιον θα μπορούσαν να έχουν καλέσει από την καφετέρια της Π.Τσαλδάρη, λέει: «Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.