Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Γονείς και μαθητές Θερμαϊκού και Θέρμης έξω από το ΥΜΑΘ

Διαμαρτυρία για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών
Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τους Δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης, καθώς και άλλους έντεκα δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Στο δήμο Θερμαϊκού, όπως είπε στον «Φάρο του Θερμαϊκού» ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, το πρόβλημα αφορά περίπου 900 μαθητές, ενώ σ
το δήμο Θέρμης, με τους 17 οικισμούς διασκορπισμένους σε έκταση 385.321 στρεμμάτων, υπάρχουν περίπου 2.500 μαθητές, οι οποίοι για να έχουν πρόσβαση στο σχολείο τους χρειάζονται μεταφορικό μέσον.
«Το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και την πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής.

Οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ.Θεόδωρο Καράογλου, από τον οποίο ζήτησαν την παρέμβασή του για την επίλυση του βασικού αιτήματος γονιών και μαθητών, που είναι η άμεση εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς.
«Όλη η σχολική κοινότητα επαφίεται στην καλή πρόθεση των λεωφορειούχων να κάνουμε χαμηλότερες τιμές για τα δρομολόγια… δεν το κάνουν. Απαιτούμε να δεσμευτεί η κυβέρνηση αυτό το 0,36 που δικαιούνται οι γονείς με βάση τον νόμο να το διαπραγματευτούν, γιατί είναι παραπάνω από τον μαθηματικό τύπο, να το διαπραγματευτούν με τους λεωφορειούχους και να μας δώσουν λύση...» είπε ο δήμαρχος Θέρμης κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές του Θερμαϊκού, στην κινητοποίηση συμμετέχουν και ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Αλεξανδρής με τους αντιδημάρχους Παιδείας κ. Κώστα Βογιατζή και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιάννη Τσακμάκα. Το αίτημα, είναι να  αναλάβει πρωτοβουλία ο υπουργός, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά τα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση. 
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν γονείς και μαθητές από τους δήμους Θερμαϊκού, Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας - Χορτιάτη, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.