Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σε αργία ο Τσαμασλής, αντικαταστάθηκε από Αντιπεριφερειάρχης

Σε προσωρινή αργία από τα καθήκοντά του, τέθηκε πριν από λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής λόγω της παραπομπής του σε δίκη για την υπόθεση του δρόμου Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου μαζί με άλλους συμβούλους της τότε νομαρχίας Θεσσαλονίκης.  Μετά την ενέργεια αυτή φαίνεται να κλείνει οριστικά στον κ.Τσαμασλή τηςε πόρτας για τη διεκδίκηση του δήμου Θερμαϊκού.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέθεσε τις αρμοδιότητες του αντιπεριφερειάρχη στον Θεοφάνη Παπά, μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, ενέργειας και φυσικών πόρων.
Η κίνηση αυτή έγινε από τον κ. Τζιτζικώστα, καθώς επιδόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανασίου Καρούντζου, με την οποία τέθηκαν σε αργία ο εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τσαμασλής και ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Διονύσης Ψωμιάδης.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διοικητική λειτουργία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με απόφασή του, ανέθεσε την άσκηση των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, στον Θεοφάνη Παπά, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης.
Δήλωση Τζιτζικώστα
Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε :
«Απόλυτη προτεραιότητά μου είναι η θεσμική θωράκιση, καθώς και η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν θα επιτρέψω να δημιουργήσει προσχώματα στην πορεία του έργου και τις υπηρεσίες που παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους συμπολίτες μας, καμία υπόθεση, πόσο μάλλον υποθέσεις που αφορούν σε γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παρελθόν επί νομαρχιακών διοικήσεων και σήμερα διερευνά η δικαιοσύνη.
Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, κατέστησα σαφές ότι δεν πρόκειται η Περιφέρειά μας να ξαναμπεί σε περιπέτειες, όπως επίσης και ότι προσωπικά δεν θα ανεχτώ οποιαδήποτε σκιά σε θέματα διαφάνειας, ενεργώντας πάντα άμεσα και εντός του πλαισίου που ορίζει ο νόμος.» 

Τι λέει ο Τσαμασλής
Αναφερόμενος στην απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία, ο κ. Τσαμασλής δήλωσε:
Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με θέτει σε αργία από τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι.
Σεβόμενος απόλυτα τους νόμους, θέλω να τονίσω σε όλους τους συμπολίτες μου, πως η κατηγορία που μου έχει απαγγελθεί και για την οποία τίθεμαι σε αργία, αφορά το γεγονός  ότι το 2000, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψήφισα θετικά στην πρόταση για την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου στη Νομαρχιακή Επιτροπή της οποίας και ήμουν μέλος.
Μία απόφαση που, λόγω της σπουδαιότητας της για τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου,ελήφθη ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης του τότε Νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλου και της σύμφωνης γνώμης του αρχηγού της παράταξης μας, Χρήστου Κοσκινά.
Έκτοτε, και μετά τη μία και μοναδική μου ψήφο, δεν είχα απολύτως καμία άλλη εμπλοκή, άμεση ή έμμεση με το έργο, τις συμβάσεις που υπεγράφησαν, τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.  
Σε ότι με αφορά, μετά τη σημερινή εξέλιξη και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή μου, θα εργαστώ απερίσπαστος για να τεκμηριώσω την αθωότητά μου. Το μόνο που ζητώ είναι να μην υπάρξει νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο, την απόφαση του οποίου θα σεβαστώ απόλυτα. Η απόφαση αυτή ελπίζω ότι  θα αποτελέσει την απάντηση σε όλη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό μου το τελευταίο διάστημα.
Τέλος, θέλω να ξεκαθαρίσω πως σε περίπτωση δικαίωσής μου από το δικαστήριο, μόλις εκδοθεί η απόφαση, επιστρέφω αυτοδικαίως στα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.
Περιμένω την εκδίκαση της υπόθεσης την 1η Οκτωβρίου 2013, όπως έχει οριστεί, προσβλέπω στη δικαιοσύνη την οποία και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Γιώργος Τσαμασλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.