Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο δολοφόνος που ... "δεν είναι στη Χρυσή Αυγή"

Ο δολοφόνος αγκαλιά με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κων.Μπαρμπαρούση
Την ώρα που για άλλη μία φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης αρνείται "οποιαδήποτε σχέση της Χρυσής Αυγής με το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά", αποκαλώντας μάλιστα «ηλίθιους» τους βουλευτές, το διαδίκτυο έχουν κατακλύσει φωτογραφίες και βίντεο με τον Ρουπακιά σε διάφορες εκδηλώσεις του νεοναζιστικού κόμματος. 
Το λούμπεν προφίλ του δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι τυπικό για τα μέλη που στρατολογεί η Χρυσή Αυγή. Γιος μεταναστών στην Γερμανία που μεγάλωσε παρατημένος στην Αθήνα, ο Γ.Ρουπακιάς  απολύθηκε πριν από δύο χρόνια από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία δούλευε κατηγορούμενος για απάτη.
Ο Ρουπακιάς (στο κέντρο) το καλοκαίρι, σε κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής
Στη συνέχεια προσχώρησε μαζί με την σύζυγο του, στην Χρυσή Αυγή στην οποία  άρχισε να προσφέρει πληρωμένες υπηρεσίες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr, από γείτονες και ανθρώπους με τους οποίους διατηρούσε επαφές, ο Ρουπακιάς πληρωνόταν από το ταμείο της Χρυσής Αυγής για να συμμετέχει σε ξυλοδαρμούς μεταναστών, κυρίως γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και του Πειραιά. Ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο δολοφόνησε τον άτυχο Παύλο Φύσσα, δείχνει ότι διέθετε πείρα στα μαχαιρώματα.
Ένα από τα θέματα που καλείται να εξετάσει η αστυνομία είναι και η συμμετοχή του στους τραμπουκισμούς στο Πέραμα την προηγούμενη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι οι δράστες της επίθεσης στο Πέραμα έμειναν ανενόχλητοι, φαίνεται ότι αποθράσυνε τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που αισθάνθηκαν ότι μπορούν να δρουν χωρίς συνέπειες. Την ίδια εντύπωση είχε σχηματίσει και ο Ρουπακιάς από τις προηγούμενες επιθέσεις στις οποίες συμμετείχε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο 45χρονος ήταν το "δεξί χέρι" του γραμματέα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη (με πράσινο κύκλο στη φωτογραφία), ενώ άνηκε στη λεγόμενη "πράσινη πτέρυγα" της Χρυσής Αυγής και είχε ενεργό ρόλο στην οργάνωση.
Όσοι τον γνωρίζουν λένε πως «έβαζε κάτω έναν ολόκληρο λόχο». Τον χαρακτηρίζουν «βιαστικό». Και συμφωνούν πως φρόντιζε να κρύβει καλά τα πιστεύω του. Ολιγόλογος και χαμηλών τόνων πάντα.
Το παραδέχτηκε κι ο ίδιος στην απολογία του πως επισκεπτόταν συχνά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Το διαμέρισμα που μένει με την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά, μια κόρη μαθήτρια Λυκείου και έναν γιο που είναι φαντάρος, είναι πολύ κοντά στα γραφεία του κόμματος. Είχαν μετακομίσει στο διαμέρισμα της Νίκαιας πριν δυο μήνες, είπαν γείτονες. Πριν, γράφει η εφημερίδα, έμεναν στα Πετράλωνα.
Στην πολυκατοικία όπου έμενε, οι συγκάτοικοι μίλησαν για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων. «Δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά τους. Ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του είχαν δώσει δικαίωμα για σχόλια. Βέβαια, τους γνωρίζω μόνο δυο μήνες. Σκότωσε ένα νέο παιδί. Αφαίρεσε μια ζωή και διέλυσε τις ζωές των δικών του», είπε ένας από τους γείτονες στην εφημερίδα. Παλιότερα, ο δράστης είχε δουλέψει στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, σε ιχθυοπωλεία συγγενών του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.