Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Απολογισμός για τη γενέθλια ημέρα της Περαίας

Απολογισμό, σχετικά με τις εκδηλώσεις της γενέθλιας ημέρας της Περαίας, που φέτος συμπίπτει με τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της, κάνει με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα η διοίκηση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.

Οι εκδηλώσεις αυτές, κορυφώθηκαν την περασμένη Κυριακή με ένα υπαίθριο γλέντι, στο οποίο οι παρευρισκόμενοι  δοκίμασαν την καθιερωμένη φασολάδα, νόστιμους μεζέδες, ήπιαν κρασί  και χόρεψαν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από λαϊκό μουσικό σχήμα.
Τις εκδηλώσεις  προς τιμήν της γενέθλιας ημέρας Περαίας – 90 χρόνια από την ίδρυση της Περαίας, διοργάνωσαν από κοινού το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Δήμου Θερμαϊκού και ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας.
Τις εκδηλώσεις που ως επί το πλείστον πραγματοποιήθηκαν στον υπαίθριο δημοτικό χώρο «Κοχύλι» από τις 14 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου Θερμαϊκού και προσκεκλημένων συλλόγων από όλη την Ελλάδα, τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου Δημότες Θερμαϊκού και μη.
Ξεχωριστή θέση κατείχε φέτος στις εκδηλώσεις η συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου στις 14 Σεπτεμβρίου.
Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός έτυχε  μιας μεγάλης προβολής τόσο  στα τοπικά  όσο και ευρύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Αθλητικές επιδείξεις, νεανικά μουσικά σχήματα, μοντέρνες και παραδοσιακές χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, αναβίωση εθίμων, παραδοσιακά παιχνίδια, χορωδίες, λαϊκό γλέντι  και μια εντυπωσιακή όσο και  συγκινητική λαμπαδηδρομία προς τιμήν των 90χρονων της Περαίας συνέθεσαν ένα πληθωρικό σύνολο εκδηλώσεων που απευθύνθηκε σε κάθε ηλικία και προτίμηση.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Παναγιώτης Τροκάνας: «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες των εκδηλώσεων και τον κόσμο που τις παρακολούθησε για  την έμπρακτη και ηθική  υποστήριξη τους. Και του χρόνου με υγεία με το ίδιο καλές και, αν γίνεται, ακόμη καλύτερες εκδηλώσεις για τη Γενέθλια Ημέρα Περαίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.