Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ευχές του δημάρχου στους μαθητές για "Καλή Χρονιά"

Καλή χρονιά, εύχεται σε μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, σημειώνοντας παράλληλα πως έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό και στη γενιά τους, να κάνουν κάτι, που οι μεγαλύτεροι δεν το έκαναν: Ένα κόσμο δικαιότερο!

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Αλεξανδρής:
«Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες,
Ακόμη μία γοητευτική αναζήτηση της Ιθάκης σας ξεκινάει σήμερα με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού της νέας σχολικής χρονιάς.
Μιας πολύ δύσκολης χρονιάς, κυρίως, για τους γονείς σας, που άλλοι έχουν χάσει την εργασία τους και άλλοι ζουν με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω απ’ τα κεφάλια τους… έτοιμοι, όμως, να σας συμπαρασταθούν με όλες τις δυνάμεις τους, θέτοντας εσάς ως πρώτη προτεραιότητα της ζωής τους!
Εσείς παλέψτε μαζί τους, κρατείστε ψηλά το κεφάλι και προχωρήστε. Μη βλέπετε τη μαθητική ζωή σαν ένα διάλλειμα, σαν μία παρένθεση στη ζωή σας. Το σχολείο δεν δημιουργεί ερήμους και σκοτάδια.
Ίσα – ίσα, το φως της σωστής παιδείας, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα σας μεταφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο και πέρα από τις απώλειες που υφίστανται, οι εκπαιδευτικοί σας, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία ζωή με οργανωμένη σκέψη και γλώσσα.
Έχετε ευθύνη απέναντι στον εαυτό και στη γενιά σας να κάνετε κάτι, που εμείς δεν κάναμε: Ένα κόσμο δικαιότερο!
Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,
Εύχομαι ολόψυχα να έχετε δύναμη, κουράγιο και υγεία για να ανταποκριθείτε στο ομορφότερο, αλλά και δυσκολότερο έργο της ζωής σας: Να μεγαλώσετε, να αναθρέψετε, να γαλουχήσετε σωστούς πολίτες, Έλληνες που θα ξεχωρίζουν σε όποιο σημείο του πλανήτη χρειαστεί να βρεθούν. 

Ο Δήμος Θερμαϊκού, που από το Νόμο είναι επιφορτισμένος να φροντίζει για την καλή κατάσταση των σχολικών κτιρίων και την παροχή όλων των ανέσεων για πολιτισμένο και άνετο διδακτικό περιβάλλον, θα πράξει ό, τι είναι δυνατόν, για να σας εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες, παρά το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δέχεται μεγάλο πλήγμα σε όλες τις δομές της. Βεβαίως, σ’ αυτά τα θέματα καταλαβαίνετε ότι η προσπάθεια και το ενδιαφέρον όλων είναι απαραίτητα και πιστεύω ότι θα υπάρχουν!

Καλή αρχή, Καλή Χρονιά σε όλους σας!
Ο  Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ

Ιωάννης Αλεξανδρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.