Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών


Ο Δήμος Θερμαϊκού και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού ξεκίνησαν δυναμικά  κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, διεκδικώντας άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα:

Το πρωί της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2013 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Κων/νος Βογιατζής, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Θερμαϊκού και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Θερμαϊκού που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μεταφοράς,  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Θέρμης, έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας τόσο στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Θεοφάνη Παπά όσο και στην Γραμματεία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αθανασίου Καρούντζου.
   Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Κων/νος Βογιατζής, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Θερμαϊκού Ιωάννα Βουλγαράκη, οι Διευθυντές των σχολείων: ΕΠΑ.Λ. Επανομής, Γυμνασίου Επανομής, Γενικού Λυκείου Επανομής και 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας, που αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των εν λόγω σχολείων. Κατά τη σύσκεψη ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό Γιάννη Μιχελάκη προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της εξασφάλισης της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.
Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφάνης Παπάς, οι Δήμαρχοι Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής και Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θερμαϊκού Κων/νος Βογιατζής μετέβησαν στην Αθήνα όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών, επεσήμαναν τον κίνδυνο στον οποίο τίθεται η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, τόνισαν την αναγκαιότητα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών και πρότειναν λύση.
Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την οριστική λύση του προβλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.