Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κατάσχεσε το Δημόσιο 4 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό για χρέη σε ... νεκροταφείο!

Απίστευτο και όμως αληθινό: Το Δημόσιο κατάσχεσε 4 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό για χρέη σε… νεκροταφείο! Την ίδια στιγμή, πολλοί δήμοι της χώρας, εξ αιτίας της ανέχειας και την οικονομικής απραξίας που έχουν οδηγηθεί από την κυβέρνηση, με την αφαίμαξη των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φτάνουν σε τέτοιο σημείο ώστε να διατάσσουν κατασχέσεις ακόμα και για το ποσό του ενός ευρώ!

Μετά και την καλοκαιρινή παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών που ενέκρινε δράσεις και διαδικασίες-εξπρές περί πρόσβασης των ελεγκτικών μηχανισμών στους αποταμιευτικούς ή τρεχούμενους λογαριασμούς, χιλιάδες είναι τα αιτήματα εκ μέρους φορέων του Δημοσίου για κατασχέσεις εις βάρος πολιτών.
Ειδικότερα, όπως σήμερα παρουσιάζει το «Πρώτο Θέμα», η αναλγησία εκ μέρους του κράτους έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε απαιτούνται από τις τράπεζες της χώρας αναγκαστικές κατασχέσεις για ποσά ακόμη και 1 ευρώ!
Υπάρχουν περιπτώσεις απαιτήσεων από κρατικούς φορείς και δήμους ακόμη και για κατασχέσεις χρημάτων για ανεξόφλητα τέλη νεκροταφείων ύψους 4,4 ευρώ ή για ποσά 200, 300 ή και 400 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, το οποίο αφορά αναγκαστική κατάσχεση που διατάσσει προς όλες τις τράπεζες ο δήμος Κιλκίς.
Με έγγραφο σημείωμά της η Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου στις 29 Ιουλίου 2013 και με αριθμό πρωτοκόλλου 43148 απαιτεί από τις παραπάνω τράπεζες να προβούν για λογαριασμό της σε αναγκαστικές κατασχέσεις για σειρά ληξιπρόθεσμων χρεών εκ μέρους πολιτών. Μάλιστα, προσκαλούνται οι τράπεζες να καταθέσουν τα χρήματα στον λογαριασμό του δήμου εντός δέκα ημερών.
Από οφειλέτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απαιτείται η δέσμευση ποσού ύψους μόλις 300,41 ευρώ. Για άλλο οφειλέτη γίνεται το ίδιο για μόλις 555,24 ευρώ, για άλλη για 430,92 ευρώ, κ.οκ.
Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι ότι ο δήμος Κιλκίς, όπως και πολλοί άλλοι δήμοι της χώρας, φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε διατάσσει κατασχέσεις ακόμα και για το ποσό του ενός ευρώ!
Κρούουν τον κώδωνα οι τράπεζες
Ήδη από τον Ιούλιο καταφθάνουν χιλιάδες αιτήματα κρατικών οργανισμών προς τις τράπεζες με στόχο τις δεσμεύσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς μεγάλων αλλά και πολύ μικρών οφειλετών, ενώ ήδη από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει το πρώτο-αθόρυβο ομολογουμένως προς το παρόν-κύμα κατασχέσεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη δήμοι της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας πολιορκούν τις τράπεζες. Μάλιστα, αρκετές έχουν ήδη ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών για ανεξέλεγκτο κύμα απαιτήσεων που θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, αλλά και για τον φόβο κύματος ανάληψης καταθέσεων εάν οι πολίτες αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο δρα το Δημόσιο. Το θέμα μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, έχει φτάσει μέχρι και στον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος φαίνεται για την ώρα να μην έχει εικόνα, θεωρώντας πως οι κατασχέσεις αφορούν ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ ανά περίπτωση.
Πληροφορίες: newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.