Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Έξω οι κεραίες από τη Μηχανιώνα» βροντοφώναξαν οι μαθητές

Εκατοντάδες μαθητές της Νέας Μηχανιώνας, φωνάζοντας τα συνθήματα «έξω οι κεραίες από τη Μηχανιώνα» και «έξω από τα σχολεία οι κεραίες», έκλεισαν το πρωί συμβολικά για μισή ώρα το δημόσιο δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Αίτημα των μαθητών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, είναι η άμεση απομάκρυνση των κεραιών και η μεταφορά τους εκτός κατοικημένης περιοχής, καθώς επίσης και η αλλαγή του ισχύοντος νόμου 3431 του 2006, που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες να τοποθετούν ασύδοτα κεραίες δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και γηροκομεία.
Παρόντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την πλήρη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών της περιοχής, ήταν ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κωστής Κούτουκας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη Ν.Μηχανιώνα κ. Γιάννης Τσακμάκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Παπαμιχαήλ, Ιωσήφ Μισαλέμης και Ντίνα Μώραλη, καθώς επίσης μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
Όπως ανέφερε σε σύντομη ομιλία του ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Ν.Μηχανιώνας για τις κεραίες, «δεν είμαστε κατά της κινητής τηλεφωνίας, δεν επιθυμούμε την επιστροφή στην εποχή των Ταμ-Ταμ και των σημάτων Μορς για επικοινωνία, αλλά όμως δεν θα επιτρέψουμε για χάρη της εξέλιξης στις εταιρίες να μας βομβαρδίζουν ανεξέλεγκτα με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία».
Το ποτήρι με τις κεραίες ξεχείλισε τους τελευταίους μήνες στη Νέα Μηχανιώνα, καθώς, δίπλα στους προϋπάρχοντες γιγάντιους μεταλλικούς πύργους κεραιών, ύψους πενήντα μέτρων ο καθένας, των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας, τοποθετήθηκε στις 3 Ιουνίου 2013 και ένας καμουφλαρισμένος «Σταθμός Βάσης Κεραιών», με συνέπεια να δημιουργείται έτσι άτυπα «πάρκο κεραιών». Και μάλιστα μέσα στον οικισμό,  δίπλα στα σπίτια και σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο, τα δύο γυμνάσια, το 2ο  δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο, αλλά και το δημοτικό γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας.

Τη σημερινή κινητοποίηση οργάνωσαν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Θερμαϊκού, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ν.Μηχανιώνας, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των δύο Γυμνασίων, του 2ου Δημοτικού Σχολείου και η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ν.Μηχανιώνας για τις κεραίες.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «εγκληματική ενέργεια το γεγονός της ύπαρξης σε ταράτσα οικοδομής ενός συστήματος τεσσάρων κεραιών δίπλα ακριβώς στα σπίτια των κατοίκων, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το Λύκειο και τα δύο Γυμνάσια και 100 μέτρων από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό γήπεδο», δεδομένου ότι με την ανάπτυξη της τεχνολογίας οι ακτινοβολίες, που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στον  άνθρωπο, είναι νέου είδους και ως εκ τούτου τα «όρια  ασφαλείας» είναι ακόμα επισφαλή, με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι μηχανισμοί δράσης των ασθενών  ηλεκτρομαγνητικών πεδίων είναι  ακόμα υπό διερεύνηση.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.