Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Στα δικαστήρια η κόντρα Μαυρομάτη-Αλεξανδρή για τα κοιμητήρια

Στα δικαστήρια, αντί της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, θα λυθεί η «κόντρα» μεταξύ της διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευση του δήμου Θερμαϊκού, που καλά κρατεί εδώ και 2,5 χρόνια, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα κοιμητήρια του δήμου Θερμαϊκού, μετά την ενέργεια του επικεφαλής της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» κ. Γιάννη Μαυρομάτη, να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατά του δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας που εκδίδει η παράταξη του κ.Μαυρομάτη, «η προσφυγή στη δικαιοσύνη κατέστη απαραίτητη μετά από παραινέσεις και καταγγελίες στο Δημοτικό Συμβούλιο που κράτησαν πάνω από 2,5 χρόνια, αλλά δεν είχαν κανέναν αποτέλεσμα».
Με τη μηνυτήρια αναφορά κατηγορείται η διοίκηση του δήμου ότι αυθαιρετεί και παρανομεί και ότι προβαίνει σε διακίνηση «μαύρου» χρήματος, αλλά και άγρια αφαίμαξη των δημοτών, επιτρέποντας σε ιδιώτες να εκμεταλλεύονται πολίτες, από τους οποίους εισπράττουν ποσά από 150 έως 300 ευρώ για την ταφή, ενώ ήδη έχουν πληρώσει το ποσόν που τους αναλογεί με βάση σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. και μάλιστα σε στιγμές ιδιαίτερα δύσκολες.
Με την αναφορά του ο Γ. Μαυρομάτης ζητά από την εισαγγελία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να επιβάλει τα νόμιμα, ώστε αυτή η ασυδοσία, η  αθλιότητα και ο παράνομος πλουτισμός φυσικών και ηθικών αυτουργών, από την καταγγελλόμενη πράξη και συμπεριφορά τους, να λάβει τέλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.