Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έγκριση από το υπουργείο περιμένει ο δήμος για τα γυμναστήρια

Την αισιοδοξία ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι τα δημοτικά γυμναστήρια και να ξαναρχίσουν από το δήμο Θερμαϊκού τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ.Παναγιώτης Τροκάνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φάρου του Θερμαϊκού».

«Περιμένουμε την έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο για την πρόσληψη των γυμναστών. Την ίδια μέρα που θα έχουμε το σχετικό έγγραφο, θα βάλουμε μπροστά τα δημοτικά γυμναστήρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τροκάνας. Διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού, θα στηρίζεται στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Άθληση για όλους 2013-2014».

Τα προγράμματα μαζικής άθλησης αποτελούν προγραμματισμένη και οργανωμένη άσκηση σε εξοπλισμένες αίθουσες γύμνασης, για όλες τις ηλικίες, με πτυχιούχους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Η προγραμματισμένη άσκηση και η φυσική δραστηριότητα, με σωστή επαγγελματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστική προσωπική επένδυση και προάγει την «Δια βίου άσκηση», καθώς βελτιώνει την βιολογική και φυσική κατάσταση των αθλούμενων, καλλιεργεί αθλητικό χαρακτήρα και αθλητική συνείδηση, συμβάλλει στην εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, δημιουργεί και αναπτύσσει τις διαπροσωπικές σχέσεις και τέλος είναι ένα τρόπος αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.