Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η δραστηριότητα της "Χρυσής Αυγής" στη Νέα Μηχανιώνα

Τι αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία
Διανομή τροφίμων στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Μηχανιώνας
με "προστασία" μελών της που είναι ντυμένα με στρατιωτικό στυλ
«Χρυσαυγίτικο κάστρο» θεωρεί η εφημερίδα «Μακεδονία» την περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, μία από τις λιγοστές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης όπου δραστηριοποιείται η Χρυσή Αυγή, λειτουργώντας μάλιστα και γραφεία. Ενώ επισημαίνει μια δραστηριοποίηση του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος και στην Επανομή.

Το δημοσίευμα, που υπογράφεται από δύο έμπειρα στελέχη της εφημερίδας, τη Μαρούλα Πλήκα και τον Κώστα Καντούρη, αναφέρεται αναλυτικά στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, απαριθμεί περιπτώσεις βίας και επιθέσεων στις οποίες έχουν εμπλακεί μέλη της, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο βουλευτή Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Γρέγο, για τον οποίο επισημαίνει: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εν λόγω βουλευτής, σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι μέλος σε διάφορες διοικήσεις συλλόγων και ενώσεων, με πρώτη την Πανελλήνια Ένωση kick-boxing, μιας και διαθέτει δύο “νταν”, παρά το μικρό του δέμας... Στον δήμο, όπου εργαζόταν μέχρι να γίνει βουλευτής εν μια νυκτί, οι συνάδελφοί του λένε ότι ήταν ένα “ήσυχο παιδί, δεν ήταν λουφαδόρος, δεν δούλευε περισσότερο από τους άλλους, δεν έδινε δικαιώματα”. Γνώριζαν ότι έκανε και τον πορτιέρη σε νυχτερινά κέντρα του Σαξώνη (που “σήκωσε την μπάνκα” του δήμου Θεσσαλονίκης), για να συμπληρώνει εισόδημα και μάλιστα με “μαύρο” αφορολόγητο χρήμα….»

Εκδήλωση της "Χρυσής Αυγής" στα γραφεία της Ν.Μηχανιώνας
Η Νέα Μηχανιώνα
Αναφορικά με τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής στη Νέα Μηχανιώνα, το  δημοσίευμα της «Μακεδονίας» σημειώνει τα ακόλουθα: 
«Χρυσαυγίτικο κάστρο στη Θεσσαλονίκη θεωρείται η περιοχή της Μηχανιώνας, όπου πολλοί είχαν οργανωθεί σε ακροδεξιές οργανώσεις “ενοχλημένοι” από την υπόθεση του Οδυσσέα Τσενάι, του αλβανού μαθητή τον οποίο δεν άφηναν να σηκώσει την ελληνική σημαία, αλλά και από την ισχυρή παρουσία αιγύπτιων αλιεργατών. Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στη Μηχανιώνα έφτασε στις τελευταίες εκλογές το 7,68%. Το τελευταίο διάστημα η ΧΑ μπαίνει δυναμικά και στην Επανομή, όπου καταγράφεται άνοδος των οργανωμένων με τις μαύρες μπλούζες. Υπάρχει μάλιστα και “μαύρο” καφενείο, στο οποίο συγκεντρώνονται όλοι όσοι ενστερνίζονται τις ακραίες απόψεις που πρεσβεύει η νεοναζιστική οργάνωση.
Τοπική οργάνωση λειτουργεί και στον δήμο Βόλβης, όπου το ποσοστό της ΧΑ ήταν 9,37%, ενώ άνοδος των οργανωμένων μελών παρατηρείται και στον Λαγκαδά, όπου η ΧΑ καταγράφηκε με το διψήφιο 10,2%. Στον Λαγκαδά μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν και γραφεία της οργάνωσης, ωστόσο έκλεισαν λόγω εσωτερικών διαφωνιών των μελών της, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στον συγκεκριμένο δήμο τον Νοέμβριο του 2012 χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και χτύπησαν έξω από το ΕΠΑΛ μέλη της ΚΝΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.