Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Αυτό το Σάββατο το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών 2λ Θερμαϊκού

Με τη συμμετοχή 30 ταινιών δίλεπτης διάρκειας από 11 χώρες, πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 20:00 το βράδυ, στο «ΚΑΠΠΑ-2000» της Περαίας, το 6ο Φεστιβάλ ταινιών έως 2΄λεπτών, που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού.

Στο Φεστιβάλ θα γίνει ειδική προβολή εκτός διαγωνιστικού τμήματος της ταινίας μικρού μήκους της Αμέρισσας Μπάστα «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με κινηματογραφικά τραγούδια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Όπως αναφέρει η οργανωτική επιτροπή, η αρχική, πρωτότυπη ιδέα για μια 2λ Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους γεννήθηκε στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θερμαϊκού το καλοκαίρι του 2008 από μια ομάδα νέων εργαζομένων. Το βαθύτερο, εσωτερικό κίνητρο ήταν η πεποίθηση ότι ο πολιτισμός και οι τέχνες είναι μια αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Η ίδια ομάδα συνεχίζει μέχρι και σήμερα να οργανώνει και να διαχειρίζεται το Φεστιβάλ.
Η κινητήρια δύναμη κάτω από αυτή την ιδέα για ένα κινηματογραφικό έργο ήταν η επιθυμία για κάτι νέο, πρωτοποριακό, προκλητικό, εναλλακτικά, διαφορετικά και καλειδοσκοπική, κάτι που θα μπορούσε να αναζωογονήσει την πολιτιστική ζωή του Δήμου Θερμαϊκού. Η ιδέα αυτή εξελίχθηκε, ωρίμασε και διαμορφώνεται ως «Θερμαϊκού Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2λ", με το φθινόπωρο του 2008 είναι το σημείο εκκίνησης. Ένα Φεστιβάλ που εμφανίστηκε "Out of the blue» το 2008, προκάλεσε"High Tension" το 2009, οδήγησε σε μια «Cinergy» στην 3η έκδοση του 2010 και στη συνέχεια «CINE-tracks" στην 4η έκδοση (2011), τη διαλογή συναρπαστικό λεπτά φιλμ από όλο τον κόσμο, συλλαμβάνοντας τη φαντασία ...

Έλληνες και ξένοι κινηματογραφιστές έχουν στήριξε το Φεστιβάλ υποβάλλοντας τα κινηματογραφικά έργα τους και πολλοί σινεφίλ κάτοικοι  του Δήμου Θερμαϊκού έχουν θετική συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.