Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μύρισαν εκλογές, έσκασαν μύτη και οι επίδοξοι "σωτήρες"

Χρονιάρες μέρες που είναι, γεμίσαμε από επίδοξους … «σωτήρες», οι οποίοι λέει θα «σώσουν» την περιοχή του Θερμαϊκού, αν οι πολίτες με την ψήφο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαίου, τους εκλέξουν δημάρχους, για να γίνουν αυτοί χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Ο ένας, πλημμυρισμένος από έπαρση, μεγαλοστομία και περισσή αλαζονεία, δήλωσε με στόμφο ότι σε μία πενταετία θα αλλάξει την περιοχή, χωρίς να διευκρινίσει αν στην πενταετία αυτή θα τρώει ο κόσμος με χρυσά ή ασημένια κουτάλια. Χωρίς επίσης να μπει στον κόπο για να μας εξηγήσει τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια, από τις δημόσιες θέσεις που κατείχε για να προσθέσει έστω ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του. Παρά μόνο αρκετά όψιμα, τώρα που λήγει η θητεία του ως αντιπεριφερειάρχη, θυμήθηκε ότι είναι και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Θεσσαλονίκης κι ανακάλυψε κι αυτός τη «θαλάσσια συγκοινωνία», πιστεύοντας ότι θα τη χρησιμοποιήσει σαν την περιβόητη «τρύπα» του Κούβελα. Και βέβαια, δεν μπήκε καν στον κόπο να εξηγήσει και να κατονομάσει ποια είναι «τα στελέχη του Λάκη Οικονομίδη» που με απρέπεια δήλωσε ότι τάχα είναι μαζί του. Ενώ κατά τα άλλα,  εμφανίστηκε ενωτικός («εγώ ενώνω», μας είπε), χωρίς όμως να διευκρινίσει πως συμβαδίζει αυτό το υποτίθεται ενωτικό στυλ με τις διακηρύξεις του περί «συγκρούσεων με το αίμα να ρέει»
Ο άλλος πάλι, που επί δύο χρόνια ήταν το Νο 2 της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού χωρίς να ασχοληθεί σοβαρά με τα οξυμένα προβλήματα του δήμου και των δημοτών του (είναι νωπή ακόμη η καταγγελία ότι ήταν «περαστικός» στο δήμο, όπου εμφανιζόταν για 15 λεπτά την εβδομάδα), τώρα ανακοινώνει ότι κηρύσσει πόλεμο «έναντι της φαυλότητας της κενότητας και της ανικανότητας». Και αναρωτιέται αν οι πολίτες «θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης επιλέγοντας το ήθος και καταδικάζοντας την διαφθορά, την αδιαφάνεια και την διαπλοκή».
Βέβαια και οι δύο, «βρήκαν και τα κάνουν» κατά πως λέει ο λαός μας. Καθώς αυτή η τετραετία διέρρευσε στο δήμο Θερμαϊκού χωρίς να παραχθεί ουσιαστικό έργο, με άλυτα τα προβλήματα ακόμη και της καθημερινότητας, δίχως σοβαρό προγραμματισμό και τη χάραξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής. Με σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή όχι μόνο της διοίκησης του δήμου και προσωπικά του δημάρχου, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης. Καθώς με θλίψη παρακολουθήσαμε αμέτρητες φορές τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις να επιδίδονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε πόλεμο χαρακωμάτων, με διαξιφισμούς και οξύτητα που κάθε άλλο παρά βοηθούσαν σ΄αυτό που είναι ο διακαής πόθος των κατοίκων του: Στη στενή συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων, καθώς μόνο με αυτή υπάρχει δυνατότητα να επιλυθούν κάποια από τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την περιοχή.

Όσοι το αντιλαμβάνονται αυτό, εκεί πρέπει να επικεντρώσουν τη δραστηριότητά τους αυτούς τους τεσσεράμισι μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, αφήνοντας κατά μέρος τους θεατρινισμούς, τη μεγαλοστομία και τις ανέξοδες εξαγγελίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.