Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εντατικοί έλεγχοι και μηνύσεις για το παρεμπόριο από το ΕΕΘ

Σφοδρή επίθεση κατά των «αγορών χωρίς μεσάζοντες» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αφήνοντας σαφείς αιχμές και κατά των αρμόδιων υπηρεσιών που κλείνουν τα μάτια στη γιγάντωση του παρεμπορίου σε όλο το νομό.

Ανακοίνωσε ότι το ΕΕΘ κάθε βδομάδα –αρχής γενομένης από αύριο- θα υποβάλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για το παραεμπόριο προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές αρχές και το ΣΔΟΕ.

Από την Τετάρτη και μέχρι το τέλος των εορτών , το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) θα προχωράει σε μηνύσεις, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
Από τις μηνύσεις δεν ξεφεύγουν ούτε οι αγορές χωρίς μεσάζοντες, τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε ως χτύπημα στους νόμιμους επαγγελματίες, ενώ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το κατά πόσο τα προϊόντα που πωλούνται στις αγορές αυτές, είναι φθηνότερα από τις λαϊκές. Καθώς όπως είπε, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές είναι ακριβότερες, ενώ και οι εμφανιζόμενοι ως «παραγωγοί», σε πολλές περιπτώσεις είναι πλανόδιοι ποωλητές. 
Στόχος των μηνύσεων, όπως είπε, είναι η κινητοποίηση του ΣΔΟΕ και των αστυνομικών αρχών για εντατικότερους ελέγχους.
«Οι πολύ μεγάλες διαστάσεις του παραεμπορίου και η προσπάθεια να καθιερωθούν μόνιμα οι αγορές χωρίς μεσάζοντες απασχολούν έντονα τη διοίκηση του ΕΕΘ», σημείωσε ο κ.Ζορπίδης.
«Το ΕΕΘ εδώ και χρόνια ενημερώνει τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς της πολιτείας, το ΣΔΟΕ, το δήμο, την αστυνομία, την εισαγγελία και φυσικά θέτει επιτακτικά το θέμα κάθε φορά που συναντά μέλη της κυβέρνησης. Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Τα φαινόμενα του παρεμπορίου αντί να μειώνονται πολλαπλασιάζονται. Εμείς θα συνεχίσουμε με όσες δυνατότητες μας δίνει ο νόμος, ώστε τελικά κάτι να γίνει», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.