Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μπουτάρης: "Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κλείσιμο TV-100 και FM-100

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε σύσσωμο στη σημερινή του συνεδρίαση πως δεν θα γίνει ανεκτό το κλείσιμο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, όπως προωθεί η κυβέρνηση κατ΄επιταγή της τρόϊκας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας ανάμεσα στις δημοτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι η δημοτική τηλεόραση, ΤV100, και ο δημοτικός ραδιοφωνικό σταθμός, FM100. Για τον λόγο αυτό βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ.
«Τυχόν απώλεια της Δημοτικής Τηλεόρασης, δεν θα είναι μόνο κρίμα αλλά μεγάλη απώλεια για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης», τόνισε από το βήμα του δημοτικού συμβούλιο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε να συνταχθεί ένα ψήφισμα για τη στήριξη της ΔΕΠΘΕ. Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε, από το βήμα του Δημοτικού Συμβούλιο, την πλήρη αντίθεσή του για το κλείσιμο της Δημοτική Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

«Είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ. Όταν αναλάβαμε το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα είναι 3,5. Η ΤV100 έχει σταματήσει να είναι το λιβανιστήρι του Δημάρχου όπως ήταν δυστυχώς πριν. Εγώ είχα προτείνει, να γίνει διαδημοτική, το οποίο είχα προτείνει και στο Μόσιαλο, δέχτηκε αλλά άλλαξε η κυβέρνηση.Θα κινηθούμε με όλα τα μέσα για να την προστατέψουμε. Βρισκόμαστε ήδη σε συννενόηση με τον Δήμο της Αθήνας, ενώ θα το φέρουμε το θέμα και στη ΚΕΔΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.