Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Λείπουν έντεκα υπάλληλοι από το δήμο Θερμαϊκού

Ο αναπληρωτής υπουργός
Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος
Έντεκα λιγότερους υπαλλήλους, από όσους χρειάζεται, έχει ο δήμος Θερμαϊκού, σύμφωνα με τον αριθμό και τις ειδικότητες του πλεονάζοντος προσωπικού που στάλθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών σε κάθε δήμο της χώρας. Ο αριθμός του προσωπικού που λείπει ή πλεονάζει σε κάθε δήμο, προκύπτει από την αξιολόγηση την οποία έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών με βάση την απογραφή των δημοτικών υπαλλήλων.

Από αυτούς τους έντεκα υπαλλήλους που λείπουν και πρέπει να διατεθούν επιπλέον στο δήμο Θερμαϊκού με βάση την κινητικότητα στην αυτοδιοίκηση, οι οκτώ είναι Δ.Ε. και οι υπόλοιποι τρεις Υ.Ε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «μπιλιετάκια» που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών αναγράφουν ότι, για παράδειγμα, στο Δήμο της Αθήνας υπάρχουν 667 πλεονάζοντες υπάλληλοι, στο δήμο Θεσσαλονίκης 367 πλεονάζοντες υπάλληλοι, στο Δήμο Αιγάλεω 67 πλεονάζοντες, στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος 31 πλεονάζοντες, ενώ ο Δήμος Θήβας φαίνεται να χρειάζεται ακόμα 9 εργαζομένους.
Στην επιστολή του Λ. Γρηγοράκου αναφέρεται ότι το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί εντός των δήμων και ζητά τη συνεργασία των ΟΤΑ, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις που προκύπτουν από τα κριτήρια αξιολόγησης. Από τους 3.708 υπάλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα το 30% θα προέλθει από το προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ το 70% από τους εργαζομένους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα των εξελίξεων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ομοσπονδία, η επιστολή του Λ. Γρηγοράκου για το δήθεν πλεονάζον προσωπικό στους ΟΤΑ προμηνύει χιλιάδες απολύσεις στους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.