Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

Επιδεινώνεται από σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα στην ανατολική και βόρεια χώρα αναμένονται και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 βαθμιαία πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα θα σημειώσει πτώση.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ χιόνι θα πέσει τη νύχτα στα ορεινά. Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και από το απόγευμα ο υδράργυρος θα πέσει.
Εξάλλου, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό για τη φετινή χρονιά, συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία και καλύτερο συντονισμό των φορέων, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, οι οποίοι καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους με περιορισμένους πόρους και μέσα, τονίζοντας ότι «ο πολίτης την ώρα της ανάγκης και υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία πρέπει να νιώθει ότι το ευρύτερο κράτος είναι δίπλα του, μπορεί να βασίζεται πάνω του και μπορεί να του συμπαρασταθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.