Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ενδιαφέρον του κοινού για το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά

Το τσουχτερό κρύο, που επικρατούσε τη βραδιά του Φεστιβάλ, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου,  δεν κατάφερε να επηρεάσει τη συμμετοχή του κόσμου και οι 30 επιλεγμένες ταινίες από 12 χώρες, που συνέθεσαν το πρόγραμμα του  6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά του δήμου Θερμαϊκού, προκάλεσαν στη γεμάτη αίθουσα θεάτρου του ΚΑΠΠΑ 2000 γέλιο, προβληματισμό, συγκίνηση και το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιμονή, την υπομονή και τo πείσμα  που χρειάστηκαν για να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ. «Επιμονή, υπομονή και πείσμα απ’ όλους όσοι εργάστηκαν για να πάρει σάρκα και οστά το 6ο Film Festival του Δήμου Θερμαϊκού και έτσι επιβιώσαμε… Είναι τα τρία χαρακτηριστικά, που μας κρατούν ζωντανούς σε περιόδους δύσκολες για τη χώρα μας και μας κάνουν να ελπίζουμε πως ο ρόλος της τέχνης, και αυτή τη φορά, θα αφυπνίσει συνειδήσεις και θα προβληματίσει τους σκεπτόμενους…», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.
Ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., που είναι ο φορέας υλοποίησης του Thermaikos Film Festival, Παναγιώτης Τροκάνας, ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση, ενώ ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, Γιάννης Τσακμάκας, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που γνωρίζει το Φεστιβάλ σε χώρες του εξωτερικού.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζονταν από τους: Άκη Σακελλαρίου (Ηθοποιό), Παναγιώτη Ιωσηφέλη (Σεναριογράφο, Επίκουρο καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ), Ζάχο Σαμολαδά (Σκηνοθέτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.