Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το σκοτεινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ν.Μηχανιώνας

Την… πάτησαν κανονικά, όσοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν που το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο υπόλοιπος γιορταστικός διάκοσμος τοποθετήθηκε στη Νέα Μηχανιώνα πολύ νωρίς φέτος, από τις 23 Νοεμβρίου ακόμη, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Καθώς, αν και μπήκαμε αισίως στην 9η Δεκεμβρίου, οι φωτεινές γιρλάντες δεν λένε να ανάψουν και οι κάτοικοι αναρωτιούνται τι συμβαίνει.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα ο γιορταστικός διάκοσμος έχει φωτιστεί εδώ και μέρες. Και ερχόμενος κανείς από τη Θεσσαλονίκη, περνάει από την Περαία όπου βλέπει φωταψία μπροστά στο Δημαρχείο και αναμμένο το καραβάκι που παραδοσιακά ανάβει κάθε χρόνο ο δήμος Θερμαϊκού. Ενώ το ίδιο συμβαίνει όταν περνάει κάποιος από την Αγία Τριάδα και την Κερασιά. Για να διαπιστώσει ότι επικρατεί πλήρης... συσκότιση στη Νέα Μηχανιώνα. Δικαιολογημένα λοιπόν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μηχανιώνας ψάχνουν να βρουν που να οφείλεται αυτή η καθυστέρηση. 
Προηγούμενες χρονιές, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο υπόλοιπος φωτισμός που έδιναν γιορταστική όψη στην πόλη, άναβαν στις 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Νικολάου, που είναι ο πολιούχος της Νέας Μηχανιώνας. Τώρα πέρασε κι αυτή η γιορτή κι ένας Θεός ξέρει πότε θα φωτιστεί επιτέλους η περιοχή.

1 σχόλιο:

  1. H προεδρος του δημοτικου διαμερισματος της Μηχανιωνας ειναι απασχολημενη και δεν προλαβαινει το κοριτσι να ασχοληθει με ελασωνος σημασιας πραγματα. Βλεπετε φροντιζει για την εγκυρη αποκομηδη και καθαριοτητα του χωριου, τωρα με τα λαμπακια θα ασχοληται!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.