Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η άφιξη του Άϊ-Βασίλη στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας

Χάρηκαν με την ψυχή τους οι μικροί μπόμπιρες της Νέας Μηχανιώνας, υποδεχόμενοι με ενθουσιασμό τον καλό τους φίλο Άγιο Βασίλη, που κατέφθασε το απόγευμα στο λιμάνι της πόλης τους πάνω σε καίκι. Κι αυτός, όχι μόνο χτυπούσε την κουδούνα που είχε στο χέρι και σκορπούσε χαιρετούρες και φιλιά, αλλά στο τέλος μοίρασε και δωράκια που έγιναν ανάρπαστα.

Η άφιξη του Άϊ-Βασίλη με το ψαροκάϊκο «Κατερίνα», έγινε δεκτή με φωνούλες χαράς και αγαλίασης από τα δεκάδες παιδάκια που είχαν κατακλύσει το λιμάνι της Ν.Μηχανιώνας με τους γονείς τους για να τον καλωσορίσουν. Κι εκείνος τους αντάμοιψε, σκορπώντας στην αρχή από το σακούλι του, καραμελίτσες και γκοφρετάκια, ενώ η παιδική μπάντα παιάνιζε χαρμόσυνους σκοπούς και τα κάλαντα.
ΚΙ όταν λίγο αργότερα, ο Άϊ-Βασίλης με τον παιδόκοσμο να ακολουθεί, κατευθύνθηκαν στην πλατεία, όπου λειτουργούσε το Χριστουγεννιάτικο χωριό που είχε στήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Νέας Μηχανιώνας, τα παιδάκια, με υποδειγματική τάξη, περίμεναν στη σειρά για να τους μοιράσει δωράκια ο μεγάλος φίλος των παιδιών Άγιος.
Ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση που για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Νέας Μηχανιώνας, και μπράβο στη διοίκησή του και σε όσους μόχθησαν να την προετοιμάσουν, αλλά και σ΄εκείνους που συγκέντρωσαν τα δωράκια για τα παιδιά, που ήταν μία προσφορά πολλών καλών επαγγελματιών της πόλης.

Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί, δείχνει τη σημασία της εκδήλωσης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.