Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το "κοινωνικό ενδιαφέρον" σημαίνει αύξηση στους λογαριασμούς ΔΕΗ!

Κομφούζιο με το δήθεν ενδιαφέρον κυβέρνησης και ΔΕΗ για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς ο μεν αρμόδιος υπουργός, που χτες διαβεβαίωνε ότι δεν θα αυξηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, σήμερα αλλάζει στάση, ενώ επιχειρείται όλη η σχετική διαδικασία να πέσει στις πλάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει.

Αύξηση 0,50 ευρώ το χρόνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Η εξαγγελία αυτή προκαλεί αίσθηση γιατί στις χθεσινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις είχε αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αύξηση.
Η «γραμμή» άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες και τώρα επισημαίνεται ότι για τις παροχές στις οικογένειες και τα νοικοκυριά που είναι γραμμένα στα κοινωνικά συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας θα επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι καταναλωτές με 0,50 ευρώ το χρόνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Κατά τα άλλα, ο ΥΠΕΚΑ ανέφερε ότι «οι επιτροπές που θα αναλάβουν την επανασύνδεση του ρεύματος θα λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά». Επανέλαβε ότι «είναι απόφαση της κυβέρνησης να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα», ενώ σημείωσε πως «έχει δοθεί εξουσιοδότηση στις τετραμελείς επιτροπές να εξετάσουν αυτές τις περιπτώσεις».
Στο μεταξύ, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με επιστολή της προς τους Δήμους ζητά τη συγκρότηση επιτροπών, σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες της ΔΕΗ «η οποία θα επιληφθεί και θα αξιολογήσειάμεσα όλες τις σχετικές  με τη διακοπή του ρεύματος περιπτώσεις». Στην ουσία αυτό είναι ανεφάρμοστο, καθώς είναι αδύνατο οι δήμοι να εντοπίσουν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και έχουν κομμένο το ρεύμα γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όπως αναρωτιούνταν το πρωϊ κορυφαίος αυτοδιοικητικός παράγοντας, «πως θα συγκροτηθεί άμεσα η επιτροπή, τη στιγμή που θα πρέπει αυτή να αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, οπότε είναι μία διαδικασία χρονοβόρα; Και πως μπορούν οι δήμοι που με όλα αυτά που γίνονται έχουν πλέον ελάχιστο προσωπικό, να εντοπίσουν τους κοινωνικά αδύναμους που πραγματικά έχουν ανάγκη;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.