Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

SOS εκπέμπει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ν.Μηχανιώνας

Από την επίσκεψη το Δεκέμβριο του 2011, του τότε υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνι
Γεωργιάδη, στα διαβρωμένα, όπως φαίνονται στη φωτο, κτίρια της ΑΕΝ
Μακεδονίας, όπου δήλωνε "ταχεία επίλυση των προβλημάτων της Ακαδημίας"
SOS, εκπέμπει πλέον η διοίκηση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, που βρίσκεται στη Ν.Μηχανιώνα, καθώς όπως αναφέρει με έμφαση, οδηγείται σε λειτουργικό αδιέξοδο εξ αιτίας μιας σειράς από σημαντικούς λόγους. Γιαυτό και ζητάει την άμεση παρέμβαση των ιθυνόντων.

Οι εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Μακεδονίας, που φιλοξενούν χίλιους περίπου σπουδαστές και οι οποίοι στο μέλλον θα στελεχώσουν ως αξιωματικοί γέφυρας και μηχανοστασίου την εμπορική ναυτιλία, παρουσιάζουν στατικά προβλήματα που περιμένουν χρόνια να επισκευαστούν, τα εργαστήρια με τον πανάκριβο εξοπλισμό εγκαταλείφθηκαν χωρίς καμιά συντήρηση και οι αίθουσες μαθημάτων παραμένουν παγωμένες λόγω της έλλειψης πετρελαίου.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαθήματα να γίνονται στα μαγειρεία, στην αίθουσα βαρών και σε πρώην αποθήκες που δεν τις βλέπει ήλιος. Αξιοσημείωτο είναι ότι στους χίλιους περίπου σπουδαστές δεν δόθηκε η ακαδημαϊκή ταυτότητα, ενώ ο αριθμός των υπηρετούντων μονίμων καθηγητών έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα πάνω από το 85% των εκπαιδευτικών ωρών να γίνονται από έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό.

«Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των υπευθύνων παραγόντων της διοίκησης, της πολιτείας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας, προκειμένου άμεσα να αντιμετωπισθεί το λειτουργικό πρόβλημα, να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες εξελίξεις και να δρομολογηθούν σταθερές και βιώσιμες λύσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.