Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

H Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 2014 με μεγάλο πάρτι στο λιμάνι

Mε ένα μεγάλο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ώρα 22.00 στην Αποθήκη Γ', στο λιμάνι, υποδέχεται η Θεσσαλονίκη το 2014 από τη θάλασσα, με πολλή μουσική και πυροτεχνήματα. Η Θεσσαλονίκη, που θα είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2014, περνά στη γραμμή έναρξης του προγράμματος των εκδηλώσεών της και το γιορτάζει.

Θα παρελάσουν μία σειρά από γνωστά γκρουπ της νεανικής μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, ενώ δημοφιλείς dj από τα πιο πολυσύχναστα μπαρ και ραδιόφωνα της πόλης θα «ντύσουν» με τις μουσικές επιλογές τους την εορταστική βραδιά. Ανάμεσά τους οι: 12ΟΣ Πίθηκος, BAILDSA, Γιάννης Νάστας από τους Xaxakes, The Speakeasies swing Band, Paranaoue, DJ Hot like Peppa, DJ Larry Skg, DJ Ison κα.

Και συνεργασία με την ΚΟΘ
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 1 Ιανουαρίου, στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθεί η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης – ΕΠΝ 2014 με ένα εορταστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους νέους της πόλης. Η συναυλία θα δοθεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ και με αφηγητή τον ηθοποιό Γιάννη Βούρο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα: Παιδικά Παιχνίδια, έργο 22 του Ζορζ Μπιζέ, Ο Πέτρος και ο Λύκος, έργο 67 του Σεργκέι Προκόφιεφ, Το μαγικό ραβδί της νιότης, έργο 1β του Εντουαρντ Ελγκάρ και Οδηγός νέων στην ορχήστρα, έργο 34 του Μπέντζαμιν Μπρίτεν.

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις
Ύστερα από μία μακρά περίοδο προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς, η Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει τον περιζήτητο τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για ένα ολόκληρο έτος. Ο τίτλος απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με οργανώσεις νέων της πόλης και εθελοντές διεκδίκησε τον τίτλο ήδη από το 2011 και τον κατέκτησε.

Κατά τους 12 μήνες που θα ακολουθήσουν, θα ξεδιπλωθεί ένα πολύπτυχο πρόγραμμα με περισσότερες από 130 εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις, εκθέσεις) που θέτουν στο επίκεντρο τους νέους, τις δημιουργικές τους προτάσεις, τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ, ΣτΕ, ΟΗΕ), διεθνή ιδρύματα, πρεσβείες και την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, καθώς και μεγάλο αριθμό ΜΚΟ της Θεσσαλονίκης.
Στόχος της διοργάνωσης είναι επίσης η προβολή της ιστορίας της Θεσσαλονίκης καθώς και η ανάδειξη των δυνατοτήτων ανάπτυξής της στο κοντινό και απώτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.