Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τι ζήτησαν φέτος τα παιδιά από την Άγιο Βασίλη

Κατακλύστηκαν και φέτος τα γραμματοκιβώτια των Ταχυδρομείων όλης της χώρας από πολλές χιλιάδες γράμματα παιδιών, που τα έστειλαν παιδιά στον Άγιο Βασίλη, ζητώντας όχι μόνο δώρα και παιχνίδια, αλλά, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ, και διάφορα πράγματα για τους γονείς τους, κυρίως δουλειά, καθώς πολλές χιλιάδες γονείς βρίσκονται εδώ και καιρό στην ανεργία, αδυνατώντας να προσφέρουν το παραμικρό στα παιδιά τους.

Σε όσους έστειλαν γράμμα και έχουν σωστά και καθαρά τη διεύθυνση στον φάκελο, θα σταλεί από τα ΕΛΤΑ πίσω μια όμορφη καρτούλα, ένα μήνυμα κι ένα γραμματόσημο, έτσι ώστε να έχουν ένα ενθύμιο πως ο Άγιος Βασίλης δεν τους ξέχασε ούτε αυτή τη χρονιά!
 «Αγαπητέ Άη Βασίλη, οι γονείς μου είναι άνεργοι και δεν μπορώ να τους ζητήσω ένα δώρο επειδή καταλαβαίνω την κατάσταση μέσα στο σπίτι μας και δεν μπορώ να τους βάλω σε έξοδα. Βαθιά μέσα μου πιστεύω στην ύπαρξή σου. Θέλω αυτά τα Χριστούγεννα να μου είναι αξέχαστα. Θα ήθελα ένα ωραίο φόρεμα αλλά επειδή ξέρω ότι είναι δύσκολο δώρο, ό,τι κι αν μου στείλεις θα το αγαπήσω πάρα πολύ».
 Η 10χρονη Άντζελα είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά απ' όλη την Ελλάδα που έστειλαν και φέτος γράμμα στον Άγιο Βασίλη, στον αγαπημένο άγιο μικρών και μεγάλων.
 Τα περισσότερα παιδιά ρίχνουν τα γράμματά τους στα κόκκινα κουτιά των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), τα οποία στήθηκαν πριν από τις γιορτές ειδικά για να "μεταφέρουν" στον αγαπημένο άγιο των παιδιών τις επιθυμίες τους. Μεταξύ άλλων ζητούν δώρα- κυρίως παιχνίδια -τον ρωτούν πώς είναι η υγεία του, εάν... κρυώνει στον Βόρειο Πόλο, εάν τον βοηθούν τα ξωτικά και φυσικά εάν είναι καλά η γυναίκα του, η Αγιο- Βασιλίνα!
Οι λιλιπούτειοι φίλοι του Άγιου Βασίλη τονίζουν, σε κάθε ευκαιρία, πως ήταν "καλά παιδιά φέτος" κι ελπίζουν πως θα εκπληρωθεί κάθε τους επιθυμία, ενώ τα γράμματα είναι γεμάτα από πολύχρωμες ζωγραφιές, αυτοκόλλητα και αγάπη.
Παιδιά κάθε ηλικίας- από μηνών με τους γονείς να κάνουν τους... μεσάζοντες αλλά και μεγαλύτερα -στέλνουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη. Κάθε χρόνο, στα ΕΛΤΑ καταφθάνουν από 80.000 έως 100.000 γράμματα, μικρών και μεγάλων, με τον κύριο όγκο να ταχυδρομείται μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διάστημα που είναι κλειστά τα σχολεία.
   Υπάρχουν όμως και οι μεγαλύτεροι που κάθε χρόνο ακολουθούν πιστά την παράδοση: "Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, αυτό θα είναι ίσως το τελευταίο γράμμα που σου γράφω. Όχι γιατί σταμάτησα να πιστεύω σε σένα, πάντα θα πιστεύω, αλλά γιατί είμαι Γ' λυκείου και δεν ξέρω... Δεν θέλω ποτέ να σταματήσω να γράφω σε σένα. Είναι μια ωραία διαδικασία που με βάζει σε σκέψεις, μια συνήθεια από τα παιδικά μου χρόνια που δεν θέλω να τη στερηθώ" γράφει η Ελένη.
 Και, φέτος, η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων προς τον Άγιο Βασίλη είναι μεγάλη.
Πηγή:ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.