Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Μπουτάρης για τη σύνδεση του Δούναβη με τη Θεσσαλονίκη

Είναι εφικτή η δημιουργία ενός διαδρόμου μεταφοράς εμπορευμάτων από τον Δούναβη, τον Μοράβα και τον Αξιό, και με έξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από αφορμή και την τελευταία του επίσκεψη στα Σκόπια.

Οπως είπε ο κ.Μπουτάρης "ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβάνοφ, μου έδωσε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το όνειρο της δημιουργίας του καναλιού". Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κ.Ιβάνοφ τον ενημέρωσε πως Κινέζοι έχουν μελετήσει το έργο και τα σημεία που είναι αβαθή, το σύστημα μετατόπισης των πλοίων και το μήκος που θα πρέπει να έχουν τα πλοία για να μπορούν να πλέουν στους ποταμούς.
Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης στη διάρκεια των ανακοινώσεων του προς τους δημοτικούς συμβούλους, αναφέρθηκε στο θέμα του αεροδρομίου "Μακεδονία" και τις ακυρώσεις πτήσεων από αεροπορικές εταιρίες. "Είναι τραγική η κατάσταση, καθώς αεροπορικές εταιρίες προσγειώνονται στην Καβάλα αντί για τη Θεσσαλονίκη και η μεταφορά των επιβατών γίνεται με λεωφορεία. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο γιατί υπάρχει διχογνωμία για τις εργασίες που γίνονται, εάν είναι αναγκαίες ή όχι".
Ο δήμαρχος στάθηκε επίσης στις μετακινήσεις των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία, υπογραμμίζοντας πως θα επιδιωχθεί άμεσα μια συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ώστε να λυθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται με την κυκλοφορία μικρού αριθμού λεωφορείων και τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.