Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Με υποδειγματικό τρόπο κατασκευάζεται το δίκτυο φυσικού αερίου

Όλη νύχτα δούλευε το συνεργείο για τη σύνδεση Λυκείου και Γυμνασίων στο δίκτυο
Υποδειγματικά μαθήματα σωστής λειτουργίας στην εκτέλεση έργων, δίνει αυτές της ημέρες στη Νέα Μηχανιώνα η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), κατά την εκσκαφή τμήματος των δρόμων για την τοποθέτηση των σωλήνων του δικτύου φυσικού αερίου.
Οι δρόμοι ασφαλτοστρώνονται αμέσως μετά την
τοποθέτηση από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ των σωλήνων

Τη μία ημέρα, ανασκάπτεται το τμήμα του συγκεκριμένου δρόμου, τοποθετούνται οι σωλήνες πολυαιθυλενίου για το φυσικό αέριο, σκεπάζονται με χώμα. Και την επόμενη ακριβώς ημέρα, ο δρόμος αυτός ασφαλτοστρώνεται αμέσως χωρίς καθυστέρηση !
Μάλιστα, για την τοποθέτηση του δικτύου γύρω από το Λύκειο και τα δύο Γυμνάσια της Νέας Μηχανιώνας, για να μην  ενοχληθούν οι μαθητές, η εκσκαφή των δρόμων άρχισε το μεσημέρι, μετά το τέλος των μαθημάτων και τα συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εργάζονταν μέχρι αργά τη νύχτα, παρά το τσουχτερό κρύο, σκάβοντας τους δρόμους, τοποθετώντας τους σωλήνες, σκεπάζοντάς τους και ασφαλτοστρώνοντάς τους αμέσως, ώστε το πρωί να μην υπάρξει θόρυβος που θα απασχολούσε τους μαθητές από τα μαθήματά τους.
Όπως ανακοίνωσε κατά τη χτεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο κ. Μαυρομάτης, σε επικοινωνία που είχε με τη διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τον διαβεβαίωσαν ότι η σύνδεση της Νέας Μηχανιώνας και της Επανομής στο δίκτυο φυσικού αερίου, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2018, ενώ σύντομα προβλέπεται να γίνει η επέκταση του δικτύου από τους Νέους Επιβάτες προς την Αγία Τριάδα.
Σε παρατήρηση δημοτικών συμβούλων ότι παρά το γεγονός πως υπάρχουν πλέον των 40 αιτήσεων για σύνδεση με το δίκτυο νοικοκυριών της Άνω Περαίας, δεν έχει αυτή πραγματοποιηθεί, ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν έφτασε καμία παρόμοια αναφορα στο γραφείο του, δηλώνοντας πως αν υπάρξει κάτι τέτοιο, θα κάνει αμέσως διάβημα προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.