Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Να γίνει επισκέψιμο το Γαλεριανό Συγκρότημα

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, αποτέλεσμα της μακραίωνης ιστορίας της ως διοικητικό και οικονομικό κέντρο, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Πολλά είναι τα μνημεία τα οποία μαρτυρούν αυτήν την κληρονομιά, με σημαντική θέση ανάμεσά τους να κατέχει το περίφημο Γαλεριανό Συγκρότημα, ο αρχαιολογικός χώρος ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία Ναυαρίνου.



Όπως είναι γνωστό, ο σπουδαίος αυτός αρχαιολογικός χώρος, τεκμήριο διαχρονικότητας της ίδιας της πόλης, βραβεύτηκε το 2008 με το βραβείο Europa Nostra, για την υποδειγματική αναστήλωση και συντήρηση του μνημειακού χώρου μετατρέποντάς τον σε ένα άρτια οργανωμένο και με εκπαιδευτικό χαρακτήρα πόλο έλξης επισκεπτών στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια η περιοχή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με κίνδυνο να υποβαθμιστεί τόσο η ίδια η περιοχή όσο και το μνημείο.
Επειδή η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά, ανέλαβαν δράση οι ίδιοι οι πολίτες, δηλαδή κάτοικοι, επαγγελματίες, εργαζόμενοι και επισκέπτες του ιστορικού κέντρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του, στηρίζει την προσπάθεια των πολιτών οι οποίοι συσπειρώνονται με κοινό αίτημα, ο χώρος του Γαλεριανού Συγκροτήματος στην πλατεία Ναυαρίνου να γίνει ξανά επισκέψιμος. Αυτό θα διασφαλίσει την πολιτιστική διαχείριση και βιωσιμότητά του και κατ' επέκταση την αναβάθμιση της πολύπαθης περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.