Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ στην Περαία

Φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ, διοργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού την Τετάρτη 6/12/2017 στις 18.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Περαίας, στα πλαίσια  των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και σε συνεργασία με τους Συλλόγους ΑΜΕΑ «Ανατολή» Θερμαϊκού και «Παναγίας Φανερωμένης» Μηχανιώνας.

Στο γήπεδο θα έρθουν αντιμέτωποι οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Θερμαϊκού με τους βετεράνους καλαθοσφαιριστές Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με διάφορες δραστηριότητες για μικρά παιδιά από το Σύλλογο «Ανατολή» και με επίδειξη Γκόλμπολ (Goalball) από την ομάδα «Κλειώ» Θεσσαλονίκης, η οποία θα προσκαλέσει τους παρευρισκόμενους σε μία δοκιμή του εν λόγω αθλήματος. Το Γκόλμπολ (Goalball) είναι ένα ομαδικό άθλημα, σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές, που επινοήθηκε το 1946 σε μία προσπάθεια να βοηθηθεί η αποκατάσταση των βετεράνων του.
Η 3η Δεκέμβρη, ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, τηρείται παγκόσμια και εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει στην κοινωνία και τους πολίτες της την αφορμή για συλλογισμό σε σχέση με τα δικαιώματα, με τις δυνατότητες και με τις προοπτικές και πρακτικές για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.