Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Άρχισαν τα έργα για τη μεταφορά του φυσικού αέριου στη Ν.Μηχανιώνα


Άρχισαν το πρωί στη Νέα Μηχανιώνα από την Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) και συνεχίστηκαν όλη τη μέρα, τα έργα κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου, προκειμένου το πολυπόθητο φυσικό αέριο να φτάσει μέχρι την προσεχή άνοιξη στη Ν. Μηχανιώνα, όπως και στην Επανομή.

Η κατασκευή του αγωγού ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κυζικού, σε κοντινή δηλαδή απόσταση από το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως το είχε παρουσιάσει o Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπάκουρας η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου, με όλους τους αγωγούς του, πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2018 σε Μηχανιώνα και Επανομής, προκειμένου να αρχίσει η διανομή του στους κατοίκους που θα θελήσουν να συνδεθούν.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατ' επανάληψη  η δημοτική παράταξη "Συμπολιτεία ΘερμαΪκού" είχε ζητήσει στο δημοτικό συμνβούλιο Θερμαϊκού από τη δημοτική αρχή την διοργάνωση από το Δήμο, με τη συμμετοχή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενημερωτικών συγκεντρώσεων των κατοίκων σε Επανομή και Νέα Μηχανιώνα. Προκειμένου, μετά τη σωστή πληροφόρηση που θα έχουν, να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να επισπευσθούν τα έργα και το φυσικό αέριο να φτάσει νωρίτερα σ' αυτές τις δύο δημοτικές ενότητες του Θερμαϊκού. Για ανεξήγητους όμως λόγους, οι ενημερωτικές αυτές συγκεντρώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ακόμη.
Όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο κ. Μπάκουρας σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Ο προγραμματισμός της εταιρείας προβλέπει συγκεκριμένα την τροφοδοσία των εξής περιοχών:
Θεσσαλονίκη: Εξοχή & Χορτιάτης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Οκτώβριος 2017), Τρίλοφος & Πλαγιάρι του Δήμου Θέρμης (Νοέμβριος 2017), Νέα Μεσήμβρια του Δήμου Χαλκηδόνος (Νοέμβριος 2017), Φίλυρο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Νοέμβριος 2017), Βασιλικά του Δήμου Θέρμης , Μηχανιώνα - Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού (Απρίλιος 2018). Σε συμπιεσμένη μορφή (CNG) θα διανέμεται το αέριο στις περιοχές Λαγκαδά του Δήμου Λαγκαδά (έως το τέλος του 2017), Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος και Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα
Θεσσαλία: Βελεστίνο του Δήμου Ρ. Φερραίου (Οκτώβριος 2017) και Νέα Αγχίαλος του Δήμου Αλμυρού και CNG σε Τύρναβο του Δήμου Τυρνάβου (έως το τέλος του 2017), Ελασσόνα του Δήμου Ελασσόνας, Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου, Καλαμπάκα του Δήμου Καλαμπάκας, Αγιά του Δήμου Αγιάς, Παλαμά του Δήμου Παλαμά, Σοφάδες του Δήμου Σοφάδων, Μουζάκι του Δήμου Μουζακίου και στο Δήμο Τεμπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.