Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αποπλέει τελικά την Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη ο "Αβέρωφ"

Με πέντε ημέρες καθυστέρηση θα αναχωρήσει τελικά από τη Θεσσαλονίκη το θρυλικό θωρηκτό του πολεμικού μας ναυτικού "Αβέρωφ", αποχαιρετώντας μας την προσεχή Τρίτη.

Το πλοίο είχε αρχικά προγραμματιστεί να αποπλεύσει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και είχε πάρει ήδη μία παράταση μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου και όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα αποπλεύσει τα ξημερώματα της Τρίτης.
Προορισμός του θα είναι η μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου.
Το ΓΕΝ, μάλιστα, ενθαρρύνει την τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών και Συλλόγων.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» πρόκειται να αποπλεύσει από το λιμένα Θεσσαλονίκης πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 και να πλεύσει προς τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου. Κατά τον πλου, το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» θα συνοδεύεται από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ.
Τελευταία μέρα επισκεπτηρίου είναι η Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.
Κατά τον απόπλου του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από τη Θεσσαλονίκη ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών και Συλλόγων.

Είναι χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των Θεσσαλονικέων, ότι στις 53 μέρες επισκεπτηρίου, το “Αβέρωφ” δέχτηκε 130.000 επισκέψεις, τη στιγμή που τα τελευταία δύο χρόνια που βρισκόταν στην Αθήνα είχε καταγράψει 120.000 επισκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.