Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Σταμπωτοί πεζόδρομοι πολυτελείας στη μέση του πουθενά !

Με δελτίο τύπου ο δήμος Θερμαϊκού μας πληροφορεί ότι πεζοδρομούνται έξι χωματόδρομοι της Νέας Μηχανιώνας που επενδύονται με σταμπωτά δάπεδα. Δεν είναι κακό πράγμα που γίνονται αυτά τα έργα, προϋπολογισμού 135.300 ευρώ. Αρκεί να κατασκευάζονται με βάση ένα προγραμματισμό και όχι αποσπασματικά. Και φυσικά, προσφέροντας το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος σε μεγαλύτερο αριθμό συνδημοτών μας.

Διότι, πως να εξηγηθεί το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την κατασκευή πολυτελών σταμπωτών πεζόδρομων μέσα στα χωράφια ή σε εγκαταλειμμένα οικόπεδα; 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός διπλού γωνιακού χωματόδρομου, χωρίς ονομασία, κάθετου στην οδό Κισσούντος, στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Ν.Μηχανιώνας, που οδηγεί σε μόνο μία-δύο οικοδομές, ενώ τριγύρω είναι χωράφια-οικόπεδα και με ένα... θερμοκήπιο να είναι μπροστά στον πολυτελή σταμπωτό πεζόδρομο! 
Όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση, οι δρόμοι που πεζοδρομούνται αυτή τη χρονική περίοδο είναι οι οδοί : Έβρου, Μαρίας Ιορδανίδου, Αώου, Μυστρά. Κισσούντος, Ψαθά, στους οποίους τα δάπεδα έχουν τοποθετηθεί και αναμένεται η εφαρμογή λούστρου, για να ολοκληρωθούν. 
Στο ίδιο δελτίο τύπου παρατίθεται και δήλωση του δημάρχου Θερμαϊκού κ.  Μαυρομάτη ότι επιδίωξη του Δήμου είναι η αναβάθμιση και η αστική ανάπλαση των ανοιχτών χώρων, επιτρέποντας στους πολίτες να προσβλέπουν «σε μια υψηλής αισθητικής μεταμόρφωση με αστικές παρεμβάσεις ανάπλασης, που θα προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώμα και μια κομψότητα στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.