Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση για ιδιοκτήτες ακινήτων που νομιμοποίηση αυθαίρετα

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προβεί σε τακτοποιήσεις – νομιμοποιήσεις αυθαίρετων κατασκευών, θα πρέπει να προσέλθουν στο Δήμο Θερμαϊκού (Τμήμα Εσόδων & Περιουσίας) προκειμένου να δηλώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των κατασκευών που νομιμοποίησαν, ώστε να διασταυρωθούν με τα ήδη δηλωθέντα στο Δήμο, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών (ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ).

Για τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να υποβάλλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Τη Δήλωση ένταξης – βεβαίωση υπαγωγής, με την οποία νομιμοποιήθηκαν οι αυθαίρετες κατασκευές, από την τεχνική έκθεση της οποίας θα πρέπει να προκύπτει ποια είναι η συνολική επιφάνεια του ακινήτου (κύριοι και βοηθητικοί χώροι) μετά την νομιμοποίηση.
2. Σε περίπτωση που το ακίνητο είναι ηλεκτροδοτούμενο σήμερα, έναν πρόσφατο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση που ήταν ηλεκτροδοτούμενο στο παρελθόν, αλλά σήμερα δεν είναι, και δεν έχει δηλωθεί η διακοπή στο Δήμο, θα πρέπει να προσκομιστεί η βεβαίωση διακοπής της ηλεκτροδότησης από το ΔΕΔΔΗΕ (Παπαναστασίου 63 Θεσσαλονίκη), από την οποία προκύπτει η διακοπή.
3. Την πλέον πρόσφατη δήλωση Ε9, όπου φαίνεται δηλωμένο το αντίστοιχο ακίνητο.
Σε περίπτωση που από τη διασταύρωση των στοιχείων προκύψει διαφορά τετραγωνικών μέτρων, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, επιβάλλονται αναδρομικά μόνον τα δημοτικά τέλη (ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ) που αντιστοιχούν στα επιπλέον μέτρα χωρίς πρόστιμα. Η αναδρομική χρέωση υπολογίζεται από την ημερομηνία έναρξης του νόμου, στα πλαίσια του οποίου έγινε η νομιμοποίηση (για το Ν.4014/2011 από 29/9/2011, και για τους Ν.4178/2013 και 4495/2017 από 8/8/2013).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων & Περιουσίας, στα τηλ.23923 30038, 23923 30036 και 23923 30014 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.