Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Συμφωνία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στη νέα ΣΣΕ

Να συνυπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που αφορά σε οριζόντιες μειώσεις αποδοχών σε ποσοστό 4,47% και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού τους, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κατά πλειοψηφία 70% στη διάρκεια της σημερινής γενικής τους συνέλευσης, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

    Εντός των επόμενων ημερών, το προεδρείο του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα έχει νέα συνάντηση με τη διοίκηση, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Πέραν των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, "αυτό που έχει σημασία, είναι ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κατέληξαν σε μια απόφαση που αφορά στην αποδοχή του κορμού της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που συζητούταν όλο το προηγούμενο διάστημα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης.
    Στις λεπτομέρειες που μένουν να διευθετηθούν, συμπεριλαμβάνεται η χρονική διάρκεια της σύμβασης, με τους εργαζόμενους να επιθυμούν αυτή να έχει τριετή διάρκεια, ενώ η διοίκηση λένε πως επιμένει τουλάχιστον στη διετία, καθώς θα αλλάξει, τόσο το όνομα του οργανισμού, όσο και η διοίκηση του.
    Πάντως, ο κ. Τσερμενίδης ανέφερε ακόμα πως το συνδικάτο βρίσκεται σε συζητήσεις με την διοίκηση για το πότε θα ισχύσει η σύμβαση, διευκρινίζοντας πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2018.
       Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του συνδικάτου των 2.300 εργαζομένων του ΟΑΣΘ, χαρακτήρισε τη συλλογική σύμβαση που προτάθηκε από τη διοίκηση του οργανισμού, "πολύ καλή, σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα προέβλεπε μεγαλύτερες μειώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.