Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Για κάποιους που χειμωνιάτικα ψαρεύουν στα θολά νερά

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ακόμη και τώρα, στο καταχείμωνο, προσπαθούν κάποιοι να ψαρέψουν στα ... θολά νερά, χρησιμοποιώντας τη γνωστή γκεμπελίστικη μέθοδο της διαστρέβλωσης, της αλλοίωσης των γεγονότων και της συκοφαντίας, με στόχο την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Κάτι τέτοιο δυστυχώς συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή ένα ψήφισμα για το Μακεδονικό που δεν εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.

Ας δούμε όμως τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν: 
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, την περασμένη Τετάρτη, ήρθε το αίτημα που είχε υποβάλει κάποια νεοσύστατη "Πανελλήνια Ομοσπονδία Πoλιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων", με έδρα τα Γιαννιτσά, για την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα καλούνταν η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος με το όνομα της ΠΓΔΜ που θα περιέχει με οποιοδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία.
Η άποψη που εκφράσαμε κατά τη σχετική συζήτηση, ήταν ότι τέτοια σοβαρά εθνικά θέματα, πρέπει αποκλειστικά και μόνο να τα χειρίζεται το υπεύθυνο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σε συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, καθώς τα θέματα αυτά δεν μπορούν να λύνονται με ψηφίσματα, ανακοινώσεις και επιπόλαιες τοποθετήσεις. Και την άποψη αυτή, στήριξαν όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, οι εννέα από τους 17 παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια το ψήφισμα να μην περάσει.
Αυτή ήταν όλη η διαδικασία, χωρίς το δημοτικό συμβούλιο να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας, αν πρέπει το γειτονικό κράτος να λέγεται βόρειο... Καζακστάν ή νότιο... Τουρκμενιστάν ή ανατολική Κορέα και οποιαδήποτε άλλη ονομασία. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο υπογράμμισαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και φυσικά από το μυαλό κανενός δημοτικού συμβούλου, είτε ψήφισε υπέρ ή κατά της έκδοσης ψηφίσματος, δεν πέρασε έστω στιγμιαία ότι πρέπει να απεμποληθεί για την Ελλάδα η Μακεδονία, ούτε πάλι από κανέναν έγινε η παραμικρή νύξη ότι χρειάζεται να απωλεσθεί η ιστορία της Μακεδονίας ή το όνομα της Μακεδονίας. Αυτά είναι αστεία πράγματα που θυμίζουν το παραμύθι με την κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό λύκο.
Μάλιστα, έχοντας παρακολουθήσει από κοντά την ιστορική Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Λισαβόνα, στις 27 Ιουνίου 1992, ανέφερα ότι η χώρα μας απώλεσε τότε την μεγάλη ευκαιρία που είχε η χώρα να τελειώσει μια και καλή το πρόβλημα των Σκοπίων, με την ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των ευρωπαϊκών κρατών, που στήριζε τις ελληνικές θέσεις. Τονίζοντας ότι το ζήτημα θα είχε λυθεί από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά προσέκρουσε στις αντιδράσεις οι οποίες υπήρξαν στο εσωτερικό της χώρας. Αντιδράσεις οι οποίες συνέτειναν στη διαιώνιση του προβλήματος, με τεράστια και ανυπολόγιστη βλάβη των συμφερόντων της χώρας, καθώς έκτοτε οι περισσότερες χώρες του κόσμου, αναγνώρισαν τα Σκόπια ως "Μακεδονία".
Κι ενώ έτσι εξελίχθηκε πραγματικά η υπόθεση στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, εμφανίστηκαν κάποιοι ούλτρα υπερπατριώτες. Και θεωρώντας τον εαυτό τους πιο Έλληνα από εμάς και πιο Μακεδόνα από εμάς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Θερμαϊκού και πιο αγωνιστή για τα δίκαια του ελληνισμού, ψαρεύοντας στα θολά νερά, άρχισαν τις κραυγές ότι οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν κατά της έγκρισης του συγκεκριμένου ψηφίσματος, θέλουν τάχα να..... "πωληθεί η Μακεδονία" ή πάλι να... "διαγραφεί η ιστορία"!! Αθλιότητες δηλαδή του αισχίστου είδους, ανάξιες οποιουδήποτε σχολιασμού.

Υ.Γ. Για κάποιους όψιμους υπερεπαναστάτες, που βρήκαν την ευκαιρία να μας ψέξουν ότι δήθεν θέλουμε... "δημοτικά συμβούλια ευνουχισμένα ή πολύ περισσότερο καθοδηγούμενα από αυτολογοκρισία ή αυτοπεριορισμό των δικαιωμάτων τους", δεν θέλουμε να χαλάσουμε την ηρεμία μας χρονιάρες μέρες που είναι. Θα τα πούμε όμως σύντομα.....

2 σχόλια:

  1. Δεν αντεχετε την άλλη άποψη και την εξαφανιζετε!Αυτή είναι η "αριστερή"δημοκρατία!! Ο Φασισμός δεν έχει χρωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ανώνυμους, αγαπητέ κύριε, δεν έχω μάθει να συνδιαλέγομαι. Γράψε το όνομά σου, όπως κάνω εγώ και μπορούμε να συζητήσουμε ότι θέλεις. Και πολύ περισσότερο για το τι είναι δημοκρατία και τι φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.