Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Θερμαϊκό με απόφαση της κυβέρνησης

Ο δήμος Θερμαϊκού επιλέχθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης ανάμεσα στους δήμους της χώρας προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους για την ίδρυση και λειτουργία στην περιοχή νέων βρεφονηπιακών σταθμών.

Για το θέμα αυτό, η αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτίου απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, καλώντας τον σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο (Σταδίου 29) την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, προκειμένου να πληροφορηθεί για τις λεπτομέρειες και να συντονιστούν οι σχετικές διαδικασίες και ενέργειες.
Όως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο της αναπλ. υπουργού "είναι πεποίθησή μας ότι η φροντίδα των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι βασική υποχρέωση της Πολιτείας". Και επεξηγείται ότι συγκεκριμένα θα διατεθεί επιδότησηεπιδότηση για την αναμόρφωση-ανακαίνιση και προσαρμογή στις νόμιμνες ποροϋποθέσεις υφιστάμενων κτηρίων, είτε ιδιόκτητων ελίτε μισθωμένων, καθώς και για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού προς λειτουργία νέων μονάδων φροντίδας βρεφών ή και νηπίων (ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του Δήμου σας), προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία τους από την επόμενη περίοδο 2018-2019.
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", Σπύρος Κουζινόπουλος, χαιρέτισε το γεγονός, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα ακόμη θετικό βήμα της κυβέρνησης για την ουσιαστική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη στήριξη των πολιτών, ιδιαίτερα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Ενώ με τη σειρά της η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Ντίνα Μώραλη σημείωσε ότι η απόφαση αυτή είναι ένα εορταστικό δώρο που όχι μόνο θα καλύψει τις ανάγκες των γονιών, αλλά και θα απορροφήσει νέο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.