Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Πίστα μοτοκρός εγγύς της Επανομής

Την κατασκευή πίστας μοτοκρός σχεδιάζει η Λέσχη Μοτοσικλετιστών της Νέας Μηχανιώνας με σκοπό τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε αίτημα στον Δήμο Θερμαϊκού για τη δωρεάν παραχώρηση τμήματος αγροτεμαχίου του δήμου, έκτασης 11,5 στρεμμάτων, όπου θα κατασκευαστεί η πίστα.

Tο σχετικό αίτημα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, ενώ η δωρεάν παραχώρηση θα έχει διάρκεια πέντε ετών. Μετά το πέρας της πενταετίας, η νέα παράταση θα συζητηθεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο, ζήτησαν η κατασκευή της πίστας να πληροί τις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις σχετικά με την απόσταση που θα πρέπει να έχει αυτή από τον οικισμό της Επανομής, στα όρια της οποίας θα δημιουργηθεί.
Για οφέλη από την κατασκευή της πίστας που περιλαμβάνουν την προσέλκυση στην περιοχή επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης. Παράλληλα σημειώνει ότι μια τέτοια δομή αναμένεται να προσελκύσει και τους νέους στη μοτοσικλέτα, προσφέροντας μια δημιουργική και δραστήρια διέξοδο, εκπαιδεύοντάς τους όμως συγχρόνως, ώστε η ασφάλεια να ξεπεράσει τον περιορισμένο χώρο της πίστας και να μεταφερθεί και στον δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.