Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια ανέργων, ΑΜΕΑ και μόνιμων κατοίκων

Ελεύθερη, θα είναι η διέλευση από τα διόδια της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων της, των ΑμεΑ, των ανέργων & των μονίμων κατοίκων των όμορων Δήμων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της "Εγνατίας Οδού" Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο fm 104.9».

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την έναρξη από σήμερα της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορά στην εγγραφή και στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τα άτομα που δικαιούνται να έχουν ελεύθερη διέλευση.
«Αναμένεται σε λίγο να αναρτηθεί στο site του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών( http://www.yme.gr/ https://www.ggde.gr/ ) η διαδικτυακή πλατφόρμα οπού θα μπορούν οι άνεργοι και οι τοπικοί χρήστες να δηλώσουν τα στοιχεία τους για να αποκτήσουν την κάρτα ελεύθερης διέλευσης στην Εγνατία Οδό» είπε ο κ Αντωνούδης και εξήγησε ότι πρόκειται για μια απλή διαδικασία: «θα εισάγουν τα στοιχεία και αφού πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, εγκρίνεται το αίτημα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων, ως τελικών δικαιούχων ελεύθερης διέλευσης».
«Μπήκαν ήδη σε λειτουργία ο σταθμός των διοδίων των Ιωάννινων, έτοιμος είναι ο σταθμός στη Μέστη που είναι μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης και λειτούργησε χθες. Αύριο θα λειτουργήσει ο σταθμός της Ιεροπηγής που είναι στα σύνορα με την Αλβανία και την Παρασκευή θα λειτουργήσει ο σταθμός Ευζώνων" ανέφερε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού σχετικά με την πορεία κατασκευής των σταθμών διοδίων .
Επισήμανε επίσης ότι «η χρέωση είναι 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, η πιο φθηνή χρέωση στην Ελλάδα όταν στις άλλες παραχωρήσεις η χρέωση είναι 6λεπτα ανά χιλιόμετρο».
Ο κ. Αντωνούδης αναφέρθηκε και στο σύστημα αναλογικών διοδίων λέγοντας ότι, «θα ξεκινήσουν να το εγκαθιστούν το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος του 2018».
Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας έρχεται σε εφαρμογή της Απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για την ελεύθερη διέλευση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών και αφορά τους μετωπικούς σταθμούς: ΤΥΡΙΑ, ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ, ΜΑΛΑΚΑΣΙ, ΜΟΥΣΘΕΝΗ, ΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΣΤΗ, ΑΡΔΑΝΙΟ και ΙΕΡΟΠΗΓΗ και τους κατοίκους των δήμων ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΙΑΣΜΟΥ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΜΥΚΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΤΟΠΕΙΡΟΥ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
Οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω Δήμων, αλλά και οι άνεργοι και τα Άτομα με Αναπηρία θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτουν :
· Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγράφεται στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος
· Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας
· Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα/τα μόνιμου κατοίκου
· Κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους ανέργους
· Σε ό,τι αφορά τα Άτομα με Αναπηρία τέλος, υποβάλλεται το δελτίο στάθμευσης ΑΜΑ που χορηγείται από τις Υπηρεσίες του τομέα μεταφορών και επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.