Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Υπό βροχή η υποδοχή του φυσικού αερίου σε Τρίλοφο-Πλαγιάρι

Η βροχή δεν εμπόδισε τους κατοίκους του Τριλόφου να συγκεντρωθούν στην πλατεία της κοινότητας το βράδυ του Σαββάτου και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση υποδοχής του φυσικού αερίου που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) και ο Δήμος Θέρμης.


Τη φλόγα που σηματοδοτεί την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου και την αεριοδότηση του Τριλόφου και του Πλαγαρίου άναψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας.
Στην ομιλία του, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες των τελευταίων δύο χρόνων για την τροφοδότηση της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης με φυσικό αέριο, ώστε κάθε πολίτης να έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα οφέλη του, γεγονός που, όπως επισήμανε, γίνεται με προγραμματισμό και συνέπεια, χάρις στην άψογη συνεργασία της Δημόσιας επιχείρησης αερίου με τον ιδιωτικό τομέα και προσέθεσε οτι, την περίοδο 2018-2022 έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 101 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των υποδομών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρόσφατη σύνοδο του Παρισιού επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν είναι δυνατόν να γίνει μόνο με λόγια αλλά και πράξεις. Και τόνισε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο που έχει τεθεί για το 2020 και αφορά τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων.
Στην ομιλία του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην περιαστική Θεσσαλονίκη, με τη δέσμευση ποσού 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα για τη συγχρηματοδότηση των υποδομών.
Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν ώστε το φυσικό αέριο να φθάσει στον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι και μάλιστα στο χρονικό διάστημα που είχε δεσμευθεί η εταιρία. Ευχαρίστησε δε τη Γενική Διεύθυνση, αλλά και το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που έκανε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες, όπως τόνισε, ώστε η αεριοδότηση της περιοχής να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς και σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Βενέτης Μπούρας υπογράμμισε τη σημασία που δίδει η ηγεσία της Εταιρείας και το προσωπικό στην τήρηση των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων, που τίθενται και το γεγονός ότι ο Τρίλοφος και το Πλαγιάρι μπήκαν στο δίκτυο του φυσικού αερίου πέντε μόλις μήνες αφότου σε δημόσια εκδήλωση η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι θα το υλοποιήσει.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας επισήμανε ότι η Εταιρεία παράγει έργο και επεκτείνει το δίκτυο και τις υποδομές της στις περιοχές που έχει προγραμματίσει, τροφοδοτώντας τις περιοχές στο χρονοδιάγραμμα που έχει δεσμευτεί: Δήμος Ρήγα Φεραίου (Βελεστίνο) τον Οκτώβριο, Φίλυρο, Εξοχή, Χορτιάτης την περασμένη εβδομάδα, Τρίλοφος, Πλαγιάρι σήμερα, Νέα Μεσήμβρια την επόμενη εβδομάδα, ενώ εγκαταστάθηκαν οι αποσυμπιεστές στο Δήμο Λαγκαδά και στο Δήμο Τυρνάβου όπου επεκτάθηκε το δίκτυο και αναμένεται η τροφοδότηση εντός Ιανουρίου, εφόσον εκδοθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο.
Στους Δήμους Χακληδόνος (Κουφάλια), Δέλτα (Χαλάστρα), Θερμαϊκού (Ν. Μηχανιώνα και Επανομή) του νομού Θεσσαλονίκης και τους Δήμους Καλαμπάκας, Ελασσόνας, της περιφέρειας Θεσσαλίας επεκτείνεται το δίκτυο και η τροφοδότηση θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Ο κ. Μπακούρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην τεχνογνωσία και την μεγάλη εμπειρία του προσωπικού που όπως ανέφερε αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του φυσικού αερίου στις περιοχές της αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Τέλος, επωφελούμενος της παρουσίας του στο Δήμο Θέρμης ανακοίνωσε ότι έως τον Ιούνιο του 2018, το δίκτυο του φυσικού αερίου θα επεκταθεί και στην περιοχή του Νέου Ρυσίου.
Νωρίτερα ο υπουργός κ. Φάμελλος, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας και τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενεργοποίησαν τον πρώτο οικιακό καταναλωτή στην περιοχή του Πλαγιαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.