Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Καταδικάζεται η επίθεση κουκουλοφόρων κατά TV-100 και FM-100

Την έντονη αποδοκιμασία των κατοίκων και των φορέων της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η επίθεση κουκουλοφόρων, το απόγευμα της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), όπου στεγάζεται η δημοτική τηλεόραση TV 100 και το δημοτικό ραδιόφωνο FM 100, στην οδό Νικολάου Γερμανού, δίπλα στο ΚΘΒΕ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου 20 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους,  πέταξαν μπογιές στην είσοδο της ΔΕΠΘΕ  προκάλεσαν φθορές  σε οχήματα  της Εταιρείας και επιτέθηκαν στον θυρωρό. Πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα κατά των δημοσιογράφων και εξαφανίστηκαν.

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης
Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η επίθεση στις εγκαταστάσεις των δημοτικών μέσων ενημέρωσης από ομάδα κουκουλοφόρων εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.
    "Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την αναίτια και άνανδρη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων σε βάρος του προσωπικού και του εξοπλισμού της ΔΕΠΘΕ. Είναι επίθεση σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, των λειτουργών της ενημέρωσης και της δημοκρατίας", αναφέρεται στο ψήφισμα. 
"Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο σύνολο των εργαζομένων της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στο στέλεχος που δέχτηκε τα ύπουλα και δολοφονικά χτυπήματα των κουκουλοφόρων. Δηλώνει επίσης ότι τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τρόπο ανοιχτό και φιλόξενο προς την τοπική κοινωνία, με πίστη προς το δημόσιο χαρακτήρα τους και με προσήλωση στην ενημερωτική αποστολή τους", καταλήγει.

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΜ-Θ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων στις εγκαταστάσεις των δημοτικών μέσων ενημέρωσης TV100 και FM100, που έγινε σήμερα γύρω στις 6 το απόγευμα. 
«Τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενώ η χρήση ωμής βίας από άτομα που διαλέγουν την προστασία της ανωνυμίας για να παραστήσουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές δικαιωμάτων, είναι μακριά από κάθε αντίληψη για την έννοια της δημοκρατίας», επισημαίνει η ΕΣΗΕΜ-Θ σε ανακοίνωση της
Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα καταγγείλει τη συγκεκριμένη επίθεση στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.