Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

H διαδρομή του δικτύου φυσικού αερίου στη Ν. Μηχανιώνα

Στις 18 του μήνα ξεκινούν τα έργα και στην Επανομή
Με την μπλε γραμμή αποτυπώνεται η πρώτη φάση του δικτύου φυσικού αερίου στη Νέα Μηχανιώνα
Στις 18 Δεκεμβρίου, πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Επανομή, ενώ στη Νέα Μηχανιώνα, που άρχισαν την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζονται κανονικά, με τα συνεργεία της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ-ΘΕΣΣ) να εργάζονται πυρετωδώς, μέχρι και το βράδυ υπό το φως των προβολέων.

Σημειώνεται ότι σήμερα, τα συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έσκαβαν και τοποθετούσαν αγωγό προκειμένου να μεταφέρεται το φυσικό αέριο στο Λύκειο της Νέα Μηχανιώνας, ενώ το ίδιο θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και με τα δύο Γυμνάσια της πόλης και το δημοτικό γήπεδο.
Σύμφωνα με έναν κατατοπιστικό χάρτη που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σε πρώτη φάση το δίκτυο, θα διασχίσει όλη την κεντρική οδό της 25ης Μαρτίου, μέχρι το τέλος, στη συμβολή με την οδό Πολυτεχνείου, ενώ ενδιάμεσα θα διακλαδώνεται στην αρχή της οδού Κ.Βάρναλη, μέχρι το κτήριο του πρώην Δημαρχείου, καθώς και στην οδό Αγίου Νικολάου. Αυτό σε πρώτη φάση, καθώς στη συνέχεια, ανάλογη και με τις αιτήσεις σύνδεσης που θα υπάρχουν, το δίκτυο του φυσικού αερίου θα επεκταθεί και στις άλλες οδούς της Ν.Μηχανιώνας.
Την πληροφορία ότι οι εργασίες στην Επανομή θα ξεκινήσουν στις 18 Δεκεμβρίου, την έδωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, με ενημερωτική επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη.
Σε δελτίο τύπου του δήμου Θερμαϊκού, ο δήμαρχος ανέφερε ότι με την τροφοδότηση των δύο αυτών περιοχών της Νέας Μηχανιώνας και της Επανομής, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, τα νοικοκυριά που θα συνδεθούν, θα επωφεληθούν από εξοικονόμηση της τάξης του 40% συγκριτικά με το πετρέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.