Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

«Ε όχι και... γραμματόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Αλιάγας»

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στους φιλοτελικούς κύκλους και όχι μόνο, η νέα σειρά γραμματοσήμων που τα ΕΛΤΑ θα θέσουν σε κυκλοφορία τη Δευτέρα, με τίτλο "Διακεκριμένες Ελληνικές προσωπικότητες", αποτελούμενη από έξι γραμματόσημα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται  ο τηλεπαρουσιαστής στη Γαλλία Νίκος Αλιάγας, τον οποίον στη χώρα μας ελάχιστοι  γνωρίζουν.
 
Ε, όχι και .... γραμματόσημο (!) της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Αλιάγας. Καλός, χρυσός ο άνθρωπος, αλλά γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έπρεπε να τον κάνει γραμματόσημο;», αναφέρει σε άρθρο στην εφημερίδα «Έθνος» ο Γιώργος Δελαστίκ, σχετικά με τη νέα σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, την οποία χαρακτηρίζει πράξη «ευτελισμού».
«Φιλοτελικό σκάνδαλο συνιστά η έκδοση αυτής της σειράς, η οποία μεθοδεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι και παραβιάζει ακόμη και τον κανονισμό των ίδιων των ΕΛΤΑ που απαγορεύει -σωστά- την έκδοση γραμματοσήμων προσώπων που ζουν, εξαιρέσει Προέδρων της Δημοκρατίας», αναφέρει ο αρθρογράφος και προσθέτει:
«Η υπόθεση είναι σκοτεινή και βρωμάει από μακριά πολιτική παρέμβαση. Πώς είναι δυνατόν χωρίς κυβερνητική εντολή η Διεύθυνση Φιλοτελισμού και το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ να αποδέχονται ακαριαία την εισήγηση ενός παντελώς άγνωστου «Ινστιτούτου για την Ελλάδα», του οποίου μάλιστα το λογότυπο IFG εμφανίζεται κατά εξωφρενικό και προκλητικό τρόπο και στα έξι γραμματόσημα της σειράς; Ποιος από το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε την εντολή -άτυπα, φυσικά- για την έκδοση αυτής της σειράς;».

Στα τιμώμενα πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται και δύο Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες: οι Αντριου Λιβέρης και Τζιμ Γιαννόπουλος, εκ των οποίων ο πρώτος «είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μιας πραγματικά μεγάλης αμερικανικής χημικής βιομηχανίας, η οποία όμως προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, καθώς συνδέεται με την παραγωγή παλαιότερα του «πορτοκαλί παράγοντα», αερίου χημικού πολέμου που χρησιμοποίησαν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Βιετνάμ και προκάλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, αναπηρίες και τερατογενέσεις μεταξύ των Βιετναμέζων! Η εταιρεία αυτή συνδέεται και με τις βόμβες ναπάλμ!»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.