Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

H ΕΣΗΕΜΘ κατά του κιτρινισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωση, καταδικάζει την ενέργεια της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» να δημοσιεύσει στο σημερινό φύλλο τη φωτογραφία του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα λίγο πριν ξεψυχήσει.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, «η δημοσίευση μιας τέτοιας φωτογραφίας ούτε κομίζει ούτε τεκμηριώνει οποιαδήποτε ουσιώδη πληροφορία για την υπόθεση. Αντιθέτως, δίχως σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στους οικείους του, και καταπατώντας στοιχειώδεις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η εφημερίδα τη χρησιμοποιεί ανενδοίαστα σε ένα κυνήγι εντυπώσεων, για λόγους κυκλοφορίας και μόνο».

Και η ΕΣΗΕΜΘ καταλήγει ως εξής: «Χρέος του δημοσιογραφικού κόσμου είναι να αποκαλύπτει την αλήθεια, και στην περίπτωση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, κάθε βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι πολύτιμο στην προσπάθεια να ανακοπεί η φρικαλέα δράση της. Τακτικές όπως αυτή που χωρίς περίσκεψη υιοθετεί το «Πρώτο Θέμα» δεν έχουν καμία σχέση με την ερευνητική δημοσιογραφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.