Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Απομονώστε τους νεοναζί - Προστατέψτε την ομαλότητα

Το 34χρονο θύμα της επίθεσης των Νεοναζιστών
Σoκ προκαλεί στο πανελλήνιο η εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού μουσικού Παύλου Φύσσα από ένα άτομο που ομολόγησε στην αστυνομία το έγκλημα και παραδέχθηκε ότι ιδεολογικά και πολιτικά ανήκει στο χώρο της «Χρυσής Αυγής». Καθήκον και υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας είναι αφενός μεν να προστατεύσουν τη Δημοκρατία μας, απομονώνοντας το Νεοφασισμό αλλά και αφετέρου να περιφρουρήσουν την ομαλότητα, μακριά από γεγονότα έντασης και αντιπαράθεσης.

Το αιματηρό επεισόδιο με θύμα τον 34χρονο ράπερ Παύλο Φύσσα, σημειώθηκε στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα νεοναζιστών που φορούσαν μπλούζες της «Χρυσής Αυγής».
Η ΕΛ.ΑΣ προσήγαγε και συνέλαβε ως ύποπτο ένα άτομο 45 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ καταζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.
Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 και Ξάνθου. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, 5-6 άνδρες και γυναίκες κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεπλάκησαν πάνω από δέκα άτομα έξω από την καφετέρια. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ένας άνδρας ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.
Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα.

Επιχείρηση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση-έρευνα της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Μεσογείων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιείται επιχείρηση-έρευνα και στα γραφεία της Χ.Α. στο Σταθμό Λαρίσης.

Καταδίκη και οργή από τα κόμματα
Πολιτική θύελλα ξεσήκωσε ο τραγικός θάνατος του 34χρονου ράπερ Παύλου Φυσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. «Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το φονικό.
Σημειώνει επίσης ότι «μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.» και προσθέτει ότι «πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών».
«Ήταν αναμενόμενο», σχολιάζει σε ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά συμπληρώνοντας ότι «η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών».
Συμπληρώνει επιπλέον πως «το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της "θεσμικής ασφυξίας" της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών».
Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
«Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα», συμπληρώνει.
Τέλος, αναφέρεται ότι «αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής».
Για την «εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής», κάνει λόγο το ΚΚΕ. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει οτι «Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει»


Καμμένος: «Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή»
Εγκληματική οργάνωση με πολιτικό μανδύα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ ότι είναι εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες χρησιμοποιούν πολιτικό μανδύα. Είναι καθαρή δολοφονία. Έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε». Ο κ. Καμμένος μιλώντας στο ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά είπε ότι είναι απαράδεκτο «κοινοί δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι», ενώ όπως τόνισε υπάρχει ανοχή του κράτους: «Υπάρχει η Νέα Δημοκρατία η οποία δεν βγάζει ανακοίνωση για το χτύπημα των νεοναζιστών στο Πέραμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.