Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκος Μιχαλολιάκος: «Είμαστε αντιδημοκράτες»!

Μέλη της Χρυσής Αυγής με τον αρχηγό τους Ν.Μιχαλολιάκο στο κέντρο, ποζάρουν στα
   γραφεία τους το Δεκέμβριο του 1992. Στην άκρη αριστερά, φαίνεται το τότε σύμβολο
που είχε η οργάνωση και θύμιζε περισσότερο τον αγκυλωτό σταυρό.  
«Το δηλώνουμε καθαρά: Είμαστε αντιδημοκράτες» διατυμπάνιζε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος πριν από 21 χρόνια, σε συνέντευξη που είχε δώσει τότε στο δημοσιογράφο Πέτρο Κασιμάτη. Ενώ, σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωσή του ότι αν προκληθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, δήλωνε: «Εδώ δεν είναι μονή. Δεν ετοιμάζουμε οσιομάρτυρες, ούτε αγίους».

Στην ίδια συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» την Κυριακή  20 Δεκεμβρίου 1992, ο Ν. Μιχαλολιάκος, φορώντας στρατιωτικά ρούχα, φωτογραφήθηκε μαζί με άλλα 12 μέλη της οργάνωσής του, με φόντο το τότε σήμα της Χρυσής Αυγής, που ήταν μία ελαφριά παραλλαγή του αγκυλωτού σταυρού του Χίτλερ. 
Λίγα χρόνια αργότερα, το έμβλημα της Χρυσής Αυγής άλλαξε και αντικαταστάθηκε από τον μαίανδρο, στο πλαίσιο του «λίφτινγκ» της οργάνωσης για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Αναμασώντας τις ναζιστικές ιδέες περί Αρείας φυλής, ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, δήλωνε τότε στη συνέντευξη: «Πιστεύουμε στο νόμο της ποικιλίας στη φύση… αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη λευκή φυλή μας».
Όταν ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν πέθανε και παραμένει ζωντανός ως η μόνη διέξοδος του λευκού ανθρώπου, ο Ν.Μιχαλολιάκος την επιβεβαίωσε, λέγοντας: «Είναι γεγονός».
Ο Ν.Μιχαλολιάκος πριν 21 χρόνια με στρατιωτικά ρούχα
Σε άλλη παρατήρηση για τα όσα είχε δηλώσει ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι το πολίτευμα των δειλών, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ανέφερε: «Είναι ένα πολίτευμα που δεν εφαρμόζεται. Ακόμα και ο τρόπος που εφαρμόζεται η Δημοκρατία σήμερα, είναι μια καρικατούρα» .
Στη συνέντευξη, ήταν παρών δίπλα στον Μιχαλολιάκο και ο τότε «νούμερο 2» της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Περίανδρος», που έσπευσε να προσθέσει: «Εγώ φορά αρκετές φορές χακί στολή. Το θεωρώ τιμή μου. Και από τους οκτώ που κουβεντιάζουμε αυτή την ώρα, οι έξι έχουμε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, ήμασταν καταδρομείς. Να ξέρετε ότι δεν είμαστε φιλειρηνιστές. Πιστεύω ότι για το θέμα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, «η καραμέλα έχει πια λιώσει» και ότι πρόκειται για την «παραφιλολογία των φούρνων».
Ο "Περίανδρος"
Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής «Περίανδρος», ήταν για τέσσερα χρόνια καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές, κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη τον Ιούνιο του 1998. Η επίθεση είχε στόχο τον Δημήτρη Κουσουρή, μέλους τότε της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κεντρικό της Συμβούλιο της ΕΦΕΕ.  Είχε καταφέρει επί χρόνια να διαφεύγει τη σύλληψη και ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είχε διατάξει τη δημιουργία ειδικής ομάδας για τη σύλληψή του, όμως κατόπιν εσωτερικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ οι απόπειρες σύλληψης σαμποταρίστηκαν εσωτερικά. Τελικά ο Ανδρουτσόπουλος  παραδόθηκε στις αρχές στις 13 Σεπτεμβρίου 2005, ενώ είχε καταδικαστεί ερήμην σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για σύσταση συμμορίας και οπλοχρησία.
Ένα χρόνο αργότερα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2006, ο «Περίανδρος» καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν στο χώρο των δικαστηρίων για να του συμπαρασταθούν, ωστόσο η επίσημη ηγεσία της οργάνωσης απουσίασε. Ο Ανδρουτσόπουλος χαιρέτησε με ναζιστικό τρόπο τα μέλη στο δικαστήριο.

Την απουσία εκείνη και το «άδειασμά» του από τον Μιχαλολιάκο, ο «Περίανδρος» δεν του το συγχώρεσε. Και αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον Μιχαλολιάκο και όσους βρίσκονται δίπλα του για τη «δίωξή του από την αστυνομία και τη φυλάκισή του» κάνοντας λόγο για «ανανδρία» του αρχηγού του νεοναζιστικού κόμματος.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε τον περασμένο Ιούνιο στην εφημερίδα «
Real News», ο Μιχαλολιάκος και η ομάδα του «δεν εκτίμησαν ότι δεν μίλησε που θα μπορούσε να είχε κλείσει η Χρυσή Αυγή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.