Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για αντιναζιστικό συλλαλητήριο

Πρωτοβουλία, αναλαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, για την οργάνωση αντιναζιστικής–αντιφασιστικής εκδήλωσης, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τα Πανεπιστήμια της πόλης, τους δήμους του νομού και τα πολιτικά κόμματα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αρχίζει η διαβούλευση με τους φορείς, για να πάρει σάρκα και οστά η απόφαση για την εκδήλωση.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος , μετά από  πρόταση του προέδρου του σώματος, Παναγιώτη Αβραμόπουλου εξέδωσε καταδικαστικό ψήφισμα με αφορμή τη στυγερή εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στο ψήφισμα καταδικάζονται τόσο η δολοφονία Φύσσα, όσο και οι «τραμπουκικές δολοφονικές επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ και άλλων πολιτών και μεταναστών». Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης απαιτεί από την Ελληνική Πολιτεία «την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών και θεσμών που διαθέτει για την αποκάλυψη της φασιστικής βίας και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την οργάνωση και εκτέλεση των βίαιων επιθέσεων» και καλεί «τους δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική, πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση, να απομονώσουν τους εκφραστές της ναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής και να αποκαλύψουν αυτούς που ενισχύουν με οιονδήποτε τρόπο τους ναζιστές».
Αποδοκιμάζεται, επίσης, η θεωρία των άκρων, ως «ανιστόρητη και απαράδεκτη» και γίνεται παραδοχή του ότι «οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται εις βάρος του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού τροφοδοτούν την προπαγάνδα και τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής και πρέπει να τερματιστούν».

Πηγή: salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου