Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλη συναυλία στήριξης του Κοινωνικού Ιατρείου Θέρμης

Mεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ), οργανώνεται στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Φράγμα της Θέρμης. Τραγουδούν οι Ν. Ζιώγαλας, Ξ. Καραθανάση, Ανδρ. Καρακότας, Γ. Λίζος, Κ. Πρατσινάκης, Μ. Φάμελλος. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων "Θέρμης Δρώμενα" της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Δήμου Θέρμης.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η κατάσταση αυτή μας οδήγησε στη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ) που θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους.

Γιατί οργανώνεται η συναυλία ενίσχυσης του ΚΙΑΛΛH;

Το ΚΙΑΛΛH δεν έχει μόνιμους πόρους παρά μόνο τις δωρεές. Όλοι στο ΚΙΑΛΛH είναι εθελοντές. Κατάφεραν να διαμορφώσουν το χώρο των ιατρείων με 5 μήνες σκληρή προσωπική εργασία και σημαντικές δωρεές - χορηγίες. Για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της χρονιάς για εμβόλια, λειτουργικές ανάγκες, ανάγκες υποδομής θα χρειαστούμε επιπλέον έσοδα.

Γιατί ένα Κοινωνικό Ιατρείο στη Θέρμη;

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν πλέον πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛH) που από τον Οκτώβρη θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους. Είναι το αυτόνομο εγχείρημα των πολιτών των περιοχών Θέρμης και Μίκρας. Ο Δήμος Θέρμης συνέβαλε στην προσπάθεια παρέχοντας τους χώρους στέγασης του ΚΙΑΛΛH. Όλοι, είναι εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές, γραμματειακό και τεχνικό προσωπικό και πιστεύουν στην αλληλεγγύη των πολιτών, στην αυτοοργάνωση, στη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα όλοι μαζί.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Δεν περιμένουμε σωτήρες. Αρνούμαστε τη μιζέρια του καναπέ, τον κανιβαλισμό του «καθένας για τον εαυτό του», την εύκολη απάντηση του ότι «για όλα φταίνε οι μετανάστες». Εγγυόμαστε μόνο για την προσπάθεια. Είναι αδύνατο και δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος που αποσύρεται από τις στοιχειώδεις συνταγματικά κατοχυρωμένες υποχρεώσεις του παροχής υγειονομικής περίθαλψης. Ότι κάνουμε αναφέρεται σε εμάς και τις ανάγκες μας, τωρινές ή μελλοντικές. Δεν ρωτάμε για ποιον χτυπά η καμπάνα, αν δεν δράσουμε η καμπάνα θα χτυπήσει αύριο και για εμάς. Αναλαμβάνουμε την προσωπική μας ευθύνη για μας και τα παιδιά μας! Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας. Ελάτε μαζί μας: έχουμε ανάγκη από επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές, δωρεές υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, χρηματικές δωρεές, προσφορά έστω και 2 ωρών εθελοντικής εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.