Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

«Κατέβασε ρολά» η Χρυσή Αυγή σε Θεσσαλονίκη-Μηχανιώνα

«Κατέβασαν ρολά» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, από την ώρα που ανακοινώθηκε η σύλληψη των αρχηγών της νεοναζιστικής οργάνωσης και η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.  Το ίδιο συμβαίνει και με τα γραφεία της στη Νέα Μηχανιώνα που είναι ερμητικά κλειστά. «Δεν πάτησε κανείς το πόδι του», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι γείτονες.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, στα οποία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», επικρατεί απόλυτη ερημιά. Και όπως προσθέτει:
Παρ΄ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα τοπικά στελέχη εμφανίζονταν στην οδό Καζαντζάκη μέχρι και με φρουρές ροπαλοφόρων έξω από τα γραφεία, ειδικά την πρώτη μέρα των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χθες ήταν όλοι εξαφανισμένοι. Στα γραφεία είχε μπει λουκέτο, ενώ ήταν κατεβασμένα και τα ρολά, παρότι τα γραφεία βρίσκονται στο ρετιρέ της πολυκατοικίας.
Εξαφανισμένοι από τα γραφεία ήταν και οι Χρυσαυγίτες βουλευτές Α΄Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος και Β΄Θεσσαλονίκης Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ενώ ο βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος είχε υπό την επιτήρησή του την οργάνωση της Θεσσαλονίκης, από το πρωϊ βρισκόταν στην Αθήνα, στη ΓΑΔΑ, για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες.

Πάντως, παρότι τα γραφεία ήταν κλειστά, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης επιτηρούσε διακριτικά τους χώρους στην Καζαντζάκη, όπως και τα γραφεία της οδού Δωδεκανήσου. ΅νώ στη Νέα Μηχανιώνα, σε απόσταση βρίσκεται μικρή ομάδα αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.