Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Έλληνας Φύρερ

Ύμνοι για τον παράφρονα Αδόλφο Χίτλερ που έσπειρε τον όλεθρο 
Οι εξελίξεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, μετά τη σύλληψη της ηγεσίας της και την παραπομπή στη δικαιοσύνη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα τα όσα κατά καιρούς έχει πει ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, που φιλοδοξούσε να γίνει ο «Έλληνας Χίτλερ», γιαυτό και συχνά-πυκνά εγκωμίαζε το Ναζισμό και τον παράφρονα ηγέτη του Αδόλφο Χίτλερ.

Το τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» ήταν αφιερωμένο στα σαράντα δύο χρόνια από την αυτοκτονία του Χίτλερ, όπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος έγραφε τα εξής:
«Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του (σ.σ. προσοχή στο κεφαλαίο Τ) εις την γήινη παρουσία Του. [...] 30 Απριλίου 1945, μία λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός».
Και συνέχιζε: «Δεν έχουμε σκοπούς πολιτικάντικους, ούτε και υποφέρουμε από το άγχος της κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν αναζητούμε μια θέση κάτω από τον ήλιο της δημοκρατίας, αρνούμεθα την δημοκρατία, αρνούμεθα την αρχή της πλειοψηφίας, αρνούμεθα την πολιτική του marketing και παραμένουμε πιστοί, σήμερα που όλοι γίνανε άπιστοι, παραμένουμε πιστοί στα οράματα της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας».


Το κείμενο κατέληγε με τον Μιχαλολιάκο να αναφωνεί Χάϊλ Χίτλερ: «Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου